Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.03.2016, 09:39   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlık Bakanlığı'ndan Zika Virüsü Uyarısı

Sağlık Bakanlığı'ndan Zika Virüsü Uyarısı


zika virüsü, sağlık bakanlığı zika virüsü uyarısı, sağlık bakanlığı zika virüsüne karşı uyardı


Sağlık Bakanlığı tarafından Zika virüsünün yoğun görüldüğü ülkelere gidecek vatandaşlara, havalimanlarında broşür dağıtılmaya başlandı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Zika virüsünün yoğun olduğu ülkelere gidecek vatandaşlar için konuyla ilgili broşür hazırladıklarını söyledi.
BROŞÜR DAĞITIMI BAŞLADI

Broşürün yolculara havalimanlarında uçağa binmeden önce dağıtıldığını belirten Hatipoğlu, broşürde "Zika virüsü nedir", "Bulaşma yolları, yolcular için riskleri nelerdir", "Nasıl korunabiliriz", "Seyahat dönüşü öneriler" başlıklarıyla bilgilerin yer aldığını dile getirdi.
Zika virüsünün özgün tedavisi ve koruyucu aşısı bulunmadığına dikkati çeken Hatipoğlu, virüsün bulaşma yolları, belirtileri, görüldüğü yerler ve bundan korunma yöntemlerinin iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Virüsün ilk olarak Uganda'nın Zika Ormanı'nda 1947'de maymunlarda keşfedildiğini anlatan Hatipoğlu, "İnsanlardaki ilk tespiti ise 1954'te Nijerya'da olmuştur. Zika virüsü, aedes türü sivrisineklerin ısırmasıyla insanlara bulaşmaktadır. Gebelerde ve doğum sırasında bebeğe bulaşma olabilir. Ayrıca kan transfüzyonu ve cinsel yolla da bulaşabilmektedir" dedi.
VİRÜSÜN BELİRTİLERİ

Virüsün ateş, kas ve baş ağrısı, kusma, yorgunluk, deri döküntüleri ile gözlerde kızarıklık gibi belirtiler gösterdiğine değinen Hatipoğlu, Zika virüsünün dünyada daha çok Tropikal Afrika, Pasifik Adaları, Güneydoğu Asya, Orta ve Güney Amerika'da görüldüğünü kaydetti

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla