Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.03.2016, 11:46   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 300 Milyon Yıllık Dünyanın En Garip Yaratığı Bulundu

300 Milyon Yıllık Dünyanın En Garip Yaratığı Bulundu


dünyanın en garip yaratığı, tully canavarı, tulyy canavarı nasıldır, 300 milyon yıllık garip canavar



ABD'nin Illinois eyaletinde 300 milyon yıl öncesine ait garip bir deniz yaratığı bulundu.

Tully Canavarı ismi verilen yaratığın uzmanlar tarafından ilk defa 1958 yılında kömür yataklarında bulunduğu ortaya çıktı. Bilim insanları bu ilginç yaratığın lamprey balıklarının akrabası olan yırtıcı bir omurgalı olduğunu tespit etti.


300 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT

Star'ın haberine göre, Grundy County'de nehir kıyısında bulunan bu yaratığın 300 milyon yıl öncesine ait olduğu ve kalamarlarla akraba olduğu da düşünülmektedir. Fakat bu yaratığın yumuşakçalardan mürekkep balığı gibi iç omurgaları bulunmamaktadır.
Yapılan yeni araştırmalar sonucunda Tully Canavarı'nın bedeni katı bir çubukla desteklenmiş kıkırdaklar ile solungaçlara sahip olduğu ortaya çıktı.

MUHTEMELEN BİR AVCI

Yale Üniversitesi'nden paleontolog Victoria McCoy, "Tully Canavarı'nı ilk kez gördüğümde ilgimi çekmişti. Eldeki hiçbir fosile benzemeyen bu yaratığın modern akrabalarından çok farklı bir yaşama sahip olduğunu gözlemledik. Büyük gözleri ve dişlerinin olmasından hareketle bu garip canlı muhtemelen bir avcıdır.

İlk defa araştırmacı Francis Tully tarafından 1958 yılında Grundy County'nin Mazon Creek'teki kömür yataklarındaki fosil katmanlarında bulunmuştur. Tully bulduğu bu canlıya kendi soyadından yola çıkarak Tully Canavarı ismini verdi.
Field Müzesi bugüne kadar 2 bin kadar Tully Canavarı'nın fosillerini inceledi. Uzmanların fosiller üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda bu yaratığın fiziksel özelliklerini ortaya çıkartmayı başardı.

FOSİLLER ANALİZ EDİLDİ

Yale Üniversitesi Peadbody Doğal Tarih Müzesi'nden Profesör Derek Briggs, "Başlangıçta kimse bu yaratığın ne olduğuyla ilgili bir fikre sahip değildi. Fosilleri analiz ettikten sonra yorumlamak zorlu bir süreçtir. Dünyanın hiçbir yerinde fosili bulunmayan bu garip yaratığın ilk defa nerede yaşadığı bilinmemektedir. 300 milyon yıl önce Illinois sahil çevresinde çamurlu sularda yaşadığı düşünülmektedir." dedi.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla