Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.04.2016, 11:30   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın En Küçük Kalp Pili

Dünyanın En Küçük Kalp Pili


kalp, pil, kalp pili, dünyanın en küçük kalp pili




Kalp pilinde en son teknoloji, iri bir vitamin hapı büyüklüğünde olan dünyanın en küçük kalp pili.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sabri Demircan, kablosuz ve harici bataryasız kalp pilinin boyutunun çok küçük olduğunu belirterek, “Pil, kasık yoluyla kalbin karıncık bölgesine sabitleniyor. Ayrı bir kablo veya başka bir bölgeye yerleştirilen harici bataryası yok. İri bir vitamin büyüklüğünde ve oldukça hafif. İlk kalp pillerinin boyutunu düşünecek olursak, çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Minyatür kalp pili MR uyumlu

Prof. Dr. Demircan, minyatür kalp pilinin önemli avantajları olduğunu belirterek, “Kalp pili yerleştirme işlemi ufak bir cerrahi işlemdir. Genellikle sol köprücük kemiğin alt tarafında, omuza yakın bölgede cep açılarak damara giriş yapılır, kullanılan kablolar kalbin iç bölgesine yerleştirilerek bataryaya bağlanır ve batarya cebe konulur. Pil ile ilgili hastaların ve doktorun kaygı yaşadığı en önemli sorunlardan birkaçı; işleme ait damarsal yapının uygun olup olmaması, işlem sırasında karşılaşılabilecek akciğerde delinme ve kalpte yaralanma olasılığı, işlem sonrası kabloların oynamaması için hareket kısıtlılığının gerekmesi ve hem kısa hem de uzun vadede enfeksiyon olasılığıdır. Yine hastalar sıklıkla, cep telefonu, kumanda, elektronik cihazların kullanımı, güvenlik kontrolünden geçme, seyahat, uçağa binme ve bazı özel tedaviler (diş, fizik tedavi vs) ile ilgili sorunlar ve sorular ile karşılaşmaktadır.
Pil hastaların genel yaşadığı sorunlardan en önemlilerinden biri de, yeni dönem bazı kalp pili modelleri haricinde magnetik rezonans (MR) görüntüleme yapılamamasıdır. Dünyanın en küçük kalp pilinin en önemli avantajları, klasik yöntemde yerleştirirken karşılaşılan risklerin (akciğer zedelenmesi, enfeksiyon) olmaması. Üstelik işlem sonrası ve uzun dönemde hastanın pil yerleştirilen taraftaki kol hareketlerinde kısıtlama, pil cebine ait yara izi de olmuyor. Ayrıca minyatür kalp pili MR uyumlu'' dedi.
Özellikle uygun olduğu hastalar

Prof. Dr. Sabri Demircan, yeni kalp pilinin özellikle 70 yaşın üzerindeki hastalar için uygun olduğunu vurgulayarak, “Pilin özellikle uygun olduğu hastalar, kalbin tek odasından uyarı gereken, atriyal fibrilasyon adlı ritim bozukluğu ve nabız düşüklüğü olan belli yaş üzerindeki hastalardır" dedi.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla