Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.04.2016, 23:11   #2 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2016 DGS Başvuru Tarihleri

2016 DGS Başvuru Tarihleri Ne Zaman ?




Milyonlarca Öğrencinin gireceği ve merakla beklemiş oldukları DGS sınavının başvuru yapılacağı tarih ÖSYM tarafından açıklandı. 2 Yıllık ön lisans bölümünden mezun olan öğrencilerin okullarını 4 Yıla tamamlamak için girecekleri 2016 DGS Sınavı öğrencilere bu sene de ter döktürmeye geliyor. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının girerek Lisans Öğrenimini tamamlamak için girecekleri Dgs Sınavının başvuru tarihi 31 Mayıs 2016’da başlarken, 13 Haziran 2016 tarihinde sona erecektir.

Dikey geçiş sınavına yalnızca meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma başarısını gösteren öğrencilerin yanı sıra son sınıfta olup da staj dışı tüm yükümlülükleri sorunsuzca yerine getirmiş olan öğrenciler katılabilme hakkına sahip olacaktır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, bu yıl öğrencilerin 4 yıla tamamlamak için girecekleri sınava dair tüm bilgileri kendi resmi sayfasında açıkladı. Buna göre 31 Mayıs -13 Haziran 2016 DGS başvuru tarihi belirlenirken sınav tarihi ise 31 Temmuz 2016 olacağı belirtildi. Sınavda ter döktüren öğrenciler sınav sonrasında sonuçlarını görebilmek için ise 11 Ağustos’ta açıklanacak. Önlisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek olan DGS sınavında sözel ve sayısal konular çıkacak ve öğrenciler kısa süre içerisinde tüm sorulan soruları yüksek nette bitirmeye çalışacaktır.
Günümüzde özellikle sınava katılmayı düşünen öğrenciler 2016 DGS başvuru tarihi ne zaman merak ederken aynı zamanda sınavda sorulacak konu dağılımlarını da merak ediyor. Daha çok Matematik ve Türkçe derslerinden sorularla karşılaşacak olan adaylar Sayısal 80, Sözel 80 sorudan olmak üzere toplamda 160 soruyu çözmeye çalışacaklar. 2016 DGS başvuruları işlemlerini yapmak isteyen ön lisans mezunları MYO Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ÖSYM’nin resmi sitesinden gönül rahatlığı ile başvurularını gerçekleştirme şansına sahip olacaklar. Sınava dair adayların başvuru yapmadan önce ilk olarak mutlaka ÖSYM tarafından açıklanan “Başvuru Kılavuzu”nu gözden kaçırmadan dikkatli bir şekilde okumaları gerekiyor. Kılavuzu göz gezdirip ÖSYM tarafından istenen şartları öğrendikten sonra ise ÖSYM’nin resmi sayfasından DGS sınavının başvurusunu sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla