Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.04.2016, 15:05   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Çekişmeli Boşanma Nedir ?

Çekişmeli Boşanma Nedir ?

Eğer eşinizle boşanma konusunda anlaşma ihtimaliniz yoksa o halde boşanma şekliniz çekişmeli olacak demektir. O halde öncelikle hangi boşanma sebebine dayanacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Medeni Kanun’da sayılan boşanma sebepleri sınırlı sayıda olup bunlar zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme, terk, akıl hastalığı, evlilik birliğinin sarsılmasıdır.
Genelde kullanılan boşanma sebebi evlilik birliğinin temelden sarsılmasıdır. Ancak yine de hangi sebebe dayanacağınızı iyi düşünmeniz gerekir. Zira boşanma davanızın kabul edilmemesi halinde, Medeni Kanunu’nun amir hükmü gereğince, aynı boşanma sebebine dayanarak 3 yıl süreyle yeniden bir boşanma davası açmanız mümkün değildir. Bu nedenle boşanmaya karar verdiğiniz anda bir avukatın desteğini almalısınız.


Boşanma davasının en önemli sorunu müşterek çocuğun velayetinin kimde kalacağıdır. Her ne kadar siz dilekçenizde çocuğun velayetini talep etseniz de, çocuğun öncelikli yararı ilkesi gereğince çocuğun velayeti hususunda karar verecek olan kişi, her konuda olduğu gibi, hâkimdir.



Boşanma davasının diğer önemli sonuçlarından olan, kusurlu olan eşten tazminat talep edip etmeyeceğiniz, müşterek çocuk ve kendiniz için nafaka isteyip istemeyeceğiniz ve edinilmiş malların durumunun ne olacağı konularında dilekçenizi özenle ve dikkatle hazırlamanız gerekmektedir.
(Boşanmada tazminat talepleri, nafaka ve edinilmiş malların durumu hakkındaki ayrıntılar için diğer yazıları inceleyiniz.)
Unutmayın ki, çekişmeli boşanma süreci çok uzun bir zaman gerektirir. Bu uzun süreçte takip etmeniz gereken çok fazla ayrıntı, detay bulunmaktadır.
İyi hazırlanmış, taleplerinizin iyi belirlendiği bir dilekçe ile davaya başlamanız sizi 1-0 öne geçirecektir. Bu nedenle mutlaka dilekçenizi hazırlarken bir uzmanın yardımını alınız.
Naçizane bir öneri olarak, çocuklarınız da varsa, işin daha çok sürüncemede kalmaması için öncelikle eşinizle anlaşmaya ve boşanma davasını da anlaşmalı olarak açmaya çalışın. Yine de unutmayın ki, her anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanmaya ve her çekişmeli boşanma davası da anlaşmalı boşanmaya dönüştürülebilir!
Son olarak şunu belirtmekte fayda görüyorum: Boşanma hem bir kadın hem de bir erkek için her zaman için son çare olmalıdır. Zira boşanmanın sonuçları taraflara maddi olarak bir takım külfetler getirebileceği gibi, manevi olarak da yıpratıcı bir süreçtir.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla