Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.2016, 11:29   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türk Bayrağının Oluşumu, Doğuşu ve Tarihi Hakkında Kısa Bilgi

Türk Bayrağının Oluşumu, Doğuşu ve Tarihi Hakkında Kısa Bilgi



Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyetinin simgesi niteliğinde olan, gerek tarihimiz gerekse de yaşadığımız olayların izlerini taşıyan Türk bayrağı her ne kadar doğrudan Cumhuriyet dönemi ile ilişkilendirilse de daha eski bir geçmişe sahiptir. İlk olarak bugün ki hali ile kırmızı zemin üzerinde hilal ve yıldız kullanılarak oluşturulan bayrak Osmanlı Devleti döneminde kullanılmıştır.

1844 tarihinde Osmanlı Devleti tarafından da kabul edilen Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yeni ve daha dikkat çekici bir özellik kazanarak 1936 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin ulusal bayrağı olarak kabul edilmiştir. 1983 tarihinde 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu sonrasında bayrağımız bugün ki ölçütlerini alarak son haline kavuşmuştur.

Türk Bayrağının Doğuşu ve Tarihi
Türk bayrağında yer alan kırmızı zemin, nesiller boyunca anlatıldığı şekli ile şehitlerin kanı ile oluşturulmuş ve şehitleri temsil etmektedir. Kan üzerinde gece yarısı oluşan hilal ve yıldız ise Türk bayrağının mevcut görünümünü almasını sağlamıştır. Türk bayrağı, daha önceki Türk devletlerinde farklı renk ve şekillerde kullanılmış olmakla birlikte Osmanlı Devleti öncesinde resmi bir görünüm taşımamaktadır.

Anadolu Selçuklu döneminde beyaz renkli bir sancak halinde kullanılan Türk bayrağı, 15.yy’dan itibaren Yavuz Sultan Selim’le birlikte yeşil halini almış ve bu şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bugün ki Türk bayrağına en yakın olan şeklin III. Selim döneminde hilal ve sekiz köşeli yıldız ile kullanıldığı görülürken 29 Mayıs 1936 tarihinde anayasa tarafından resmi olarak günümüzde ki görünümüne ulaşmıştır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla