Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.2016, 13:07   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Samsun Lohusa Otu Faydaları Nelerdir?

Samsun Lohusa Otu Faydaları Nelerdir?

Aristolochia Samsunensis, Lahusa Otu, Lahusa Otu Faydaları, Lahusa Otu Nelere iyi gelir




Lohusa otu (Aristolochia Clematitis) Mayıs - Ağustos aylarında çiçek açar. 20 80 cm yükseklikte bir bitkidir, Bu bitkiye Lohusa otu de*nilmesinin sebebi yeni doğum yapmış kadınlara çok faydalı olduğu içindir.

Lohusa otunun (Aristolochia Clematitis) iki çeşidi vardır. Birisi uzun, öteki yumrudur. Yumru olana dişi, uzun olana erkek denmektedir. Fakat Lohusa otu (Aristolochia Clematitis) denilince daha ziyade erkek olan anlaşılır. Kokusu hoştur. Bir miktar keskinliği vardır. Çiçekleri beyazdır. içi kızıl ve kötü kokuludur. Lohusa otunun (Aristolochia Clematitis) haşarat sokmasına ve zehirli otların zararına da faydaları vardır. büyük solucanları düşürür, Lohusa otunun (Aristolochia Clematitis) dişisinin kökünün yansından yukarısı vücudun yarısından yukarısına faydalıdır ve yarısından aşağısı da vücudun yarısından aşağısına faydalıdır, yine bu kökün yarısından yukarısı kabız edicidir, yarısından aşağısı ishal edicidir.

Lohusa otu (Aristolochia Clematitis) vesvese ve sara hastalıkları için kullanılmaktadır. Lohusa otu (Aristolochia Clematitis) doğum yapan kadınlara faydalıdır. Lohusa otu (Aristolochia Clematitis) suda kaynatılıp içilirse, solunum yolu hastalıklarına ve sinir hastalıklarına iyi gelmektedir.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla