Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.05.2016, 14:40   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Trafik Ceza Sorgulamaları -Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Ceza Sorgulamaları -Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

ceza, trafik cezası, trafik cezası sorgulama, trafik cezası sorgulama niçin yapılır, trafik cezası sorgulama




Trafik Cezası Sorgulamaları Niçin Yapılır


Trafik cezası, karşılaşmak istemesek te trafikte kendi yaptığımız kusurlu hareketten dolayı yasal sınırlarla çizilmiş maddi yaptırımlara denir. Bu yaptırımlar trafik kolluk kuvveti tarafından araç sahibine direkt olarak yüzüne karşı tebliğ edilebildiği gibi elektronik denetleme sistemleri ve trafiğin durdurulamadığı durumlarda veya fahri trafik müfettişlerince arkadan plakaya da yazılabilmektedir. Arkadan plakaya yazılan cezalar, sürücüsü farklı olsa dahi aracın kayıtlı tescil sahibine yazılır. Tebliğde yine aracın tescil sahibinin kayıtlı ev adresine gönderilir. İşte bazı durumlarda aracın tescil sahibine arkadan plakaya yazılan ceza vaktinde iletilemeyebiliyor. Bu nedenle araç sahibi cezadan haberi olmadığı için indirimli şekilde ceza ödemekten yararlanamadığı gibi yazılan cezayı vaktinde ödeyemediği için fazladan faizde ödeyebiliyor.


Trafik Ceza Sorgulamaları Nasıl Yapılır?


Yukarda anlattığımız durumlardan dolayı sorun ve sürprizlerle karşılaşmamak için ise internet üzerinden trafik cezası sorgulamaları yapmak mümkün. İnternet üzerinden sorgulama işlemi yapmak için birkaç ayrı yöntem kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki e-devlet üzerinden yapılan trafik cezası sorgulaması. E-devlet üzerinden trafik ceza sorgulaması yapabilmek için öncelikle şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer edevlet şifreniz yoksa herhangi bir ptt şubesinden 2TL karşılığında temin edebilirsiniz. Temin ettiğiniz şifre ve TC kimlik numaranızla edevlet sistemine girdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü başlığı altından sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Trafik cezası sorgulamaları için bir diğer yöntem ise Emniyet Genel Müdürlüğünün Resmi internet sitesi üzerindendir. Egm.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşen sorgulama işleminde kimlik bilgilerinizi girdiğinizde emniyet kayıtlarında cezanız varsa görünmektedir. Ayrıca bu menüden aracınız trafik çekicisiyle çekilmişse, hangi otoparkta bekletiliyorsa onu da görme imkanına sahipsiniz.
Trafik Ceza Sorgulaması İçin Lütfen:[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla