Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.05.2016, 16:56   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kehribar Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kehribar Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kehribar Nedir, kehribar taşının faydaları, kehribar tesbih nasıl anlaşılır



Geçmişi araştıran bilim insanları genelde fosillerden yardım alarak daha iyi ve güvenli bilgiler elde ediyorlar. Hem milyonlarca yıl önceye dayanmış hem de daha iyi bilgiler çıkartılabilen fosil yakıtlar bilim insanları için çok iyi maddelerdir. Fosiller çoğunlukla kendilerini kömür veya petrol gibi madenlerde belir ederler. Bilim insanları her seferinde daha iyi araştırmalar yaparak çok farklı maddeler bulmaktadırlar. Bunların en güzel örneklerinden biri ise kehribar maddesidir. Kehribar halk arasında bir taş olarak anılır ve ağaçları koruma mekanizmalarına sahiptir. Yapılan araştırmalar sonucunda kehribarın içerisinde fosilleşmiş canlılar bulunmaktadır. Bu taş şifalı bir taş olarak da kabul edilir. Araştırmalara göre insan sağlığına da iyi geldiği görünmektedir.

Kehribarın bileşiğinde karbon, oksijen, hidrojen ve süksinik asit bulunmaktadır. Bu taşa genel olarak bakıldığında taş aşırı derecede de saydamdır. Taşın bir farklı özelliği ise çok fazla yumuşak ve hafif olmasıdır. Kehribarlar yapılırken iki renkte yapılmaktadırlar. Bunlardan biri sarı renkte olanıdır. Ama sarı tam rengini almamıştır. Tam olarak kırmızımsı sarı rengindedir. Diğer farklı bir rengi ise donuk sarı renge sahip olan kehribarlardır. Bunlara genelde bu tür kehribar modellerinin diğer bir adı eskitilmiş kehribardır. Sağlık açısından bakılır ise taşın değeri daha fazla anlaşılır. Vücuda birçok olumlu etkileri vardır. Zaten kehribar taş veya takılarda sıkça kullanılmaktadır. Bu yüzden kadınların daha çok dikkatini çekmesini sağlamıştır.

Kehribar taşından farklı olarak troid bezi, gerdanlık takısı ve boğaz enfeksiyonlarını oluşmasını engeller. Yine kehribardan yapılan gerdanlık, guatr hastalığının oluşmasını engeller. Astım ve bronşit gibi solunumla ilgili hastalıkların oluşmasında ve iyileşmesinde kehribar taşının faydası olduğu görünmektedir. Birçok insan için sorun yaratan alerji sorunu, kehribarın kullanılması sayesinde fayda sağladığı görünmüştür. Ağrılar için de kehribar taşının etkisi büyüktür. Özellikle romatizma hastaları için büyük şifa sağladığı görülür. Bu taşın işe yaraması için vücudunuzda ağrıyan bir yere sadece bu taşın sürülmesi yeterli olacaktır. Sonrasında ağrıyan yerinizde büyük bir çoğunlukla iyileşme göreceksiniz. Bu taş sindirim sistemine de oldukça yararlı katkılar vermektedir. Vücudunuzda küçük bir aksesuar olarak takıp gezerek, hastalardan korunabilirsiniz.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla