Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.07.2016, 11:43   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hangi Tür Öğrenmeler Örtük Bellekte Depolanır?

Hangi Tür Öğrenmeler Örtük Bellekte Depolanır?

öğrenme, depolanma, örtük bellek, örtük bellekte depolanan öğrenmeler




ÖN UYGULAMA ETKİSİYLE ÖRTÜK ÖĞRENME:


Örtük öğrenme, örtük belleğin göstergelerinden biridir. Listedeki kelimeleri farkına varmadan öğrenmenin gerçekleştiği örtük öğrenme buna örnektir. Katılımcılar heceleri, ön uygulamadaki listede bulunan kelimelere tamamlamıştır.


KLASİK KOŞULLAMA:


Klasik koşullama türü öğrenmeler uzun süreli belleğin örtük belleğinde depolanır.


BECERİ ve ALIŞKANLIKLAR:


Bunlar başlangıçta farkına vararak ve bilerek öğrenilir. Ancak davranışlar mükemmel hâle gelince, bunlar uzun süreli belleğin örtük bellek depolarında yer alır. Kişi beceri ve alışkanlıkları, düşünmeden, davranışlarını bilinçli olarak izlemeden yerine getirir. Bazı beceriler “Uyarıcı → Tepki”lerin (U→T) oluşturduğu zincirler halindedir. Uyarıcı bir davranışa yol açar, daha sonra o davranış bir sonrakinin uyarıcısı haline gelir ve bağlar zincirleme olarak devam eder. Zincirleme süren becerilere örnek kayak yapma, bisiklete binme, yürüme vardır. Araba kullanma, bilgisayar klavyesini kullanma, dans etme U→T zincirlerinden oluşmayan becerilere örnektir.
Alışkanlıklar da örtük bellektedir. Alışkanlıklar düşünülmesine gerek olmadan, dikkatli ve bilinçli farkındalığı gerektirmeksizin yapılan davranışlardır. Beceri ve alışkanlıklarda, davranışların “nasıl yapılacağı” yani bir süreç öğrenilmektedir. Bu nedenle söz konusu belleğe “süreç belleği” de denir.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla