Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.07.2016, 17:34   #15 (permalink)
Mehru
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanlıca dersi liselere zorunlu olması sizce doğru mu? Neden?

Alıntı:
Mithrandir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Sıradan bir insan-bakınız milliyetine hiç değinmiyorum-ömrü boyunca kaç kere arşiv dairesine girer? Hem o mezar taşlarından kaç tane kaldı etrafta? Osmanlıca'nın yazım şekilleri hakkında fikriniz var mı? İngilizce konuşamamaktan bahsetmişsiniz,Osmanlıca'nın ders olarak alınması durumunda yine bambaşka bir alfabe ile haşır neşir olunmak durumunda bunu öğrenmek kolay mıdır?Osmanlıca lingua franca mıdır?

Arsiv dairelerine olan basvurulardan habersizsiniz sanirim.
Sahsen her gittigim mezarda mezar tasini okuyamadigim onlarca mezar var. Evet fikrim var. Cebir yada math ogrenirkendne fonksiyon vs herseyden de bihaberken ogrendik degil mi herseyi? Ondan dolayi bir sakinca gormuyorum
Ayrica o kadar sene ogrenipde adres sordugunda tarif etmekten aciz olunuyorsa az degistirip baska yerlere egilmek gerek diye dusunuyorum.
Lingua franca ne alaka? Ben ilkokuldan liseye kadar konusulmayan dil oldugu halde latince ve eski yunanca opsiyon olaralda ibranice dersleri aldim. Nicin? Kaynaklari okuyabilmek icin mufredatta oldugu bin kere devlet tarafindan belirtildi. Ayni sekil Osmanlica icinde gecerli. Bir tek Osmanlica eklenince kimsenin omuzlarina yuk binmez kanaatindeyim
Ayrica fikrimi yazdim
Sizde fikrinizi yazin gecin.
Dedigim gibi gecmisimizi okumaktan aciz oldugumuzdan digerleri etkili olmuyor belkide.
Bu benim sahsi fikrim katilip katilmamaniz onemsiz. Bunu diyorum cunku genel olarak dusuncelerinizi biliyorum : ) neyse uzatmim.

__________________

Mehru isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla