Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.08.2016, 10:41   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gelinlerin Diyeti Sır Olmaktan Çıkıyor

Gelinlerin Diyeti Sır Olmaktan Çıkıyor

diyet, gelin, gelin diyeti, gelinlerin diyetinin ipuçları, evlenecek gelinlere özel diyet




Gelin olma aşamasında hemen hemen herkesi bir kilo verme telaşı sarar. Ama bunca koşturmanın arasında diyet için büyük çabalar sarf etmenize gerek yok.

Düğün günü belirlendiği ve hatta tarih konuşulmaya başladığı andan itibaren gelinler birden hırsla ve hızla kilo vermek isterler. Ne kadar zayıf olursa olsun her gelinin vereceği en az birkaç kilo fazlası mutlaka vardır.
Yeteri kadar stresli olan bu dönemde bir de üzerine kilo verme stresi ve heyecanı eklenir. Halbuki bu dönemi daha az stresli ve daha farklı detaylara dikkat ederek geçirebilirsiniz. Böylece çılgınlar gibi diyet yapmak yerine basit hamlelerle daha hızlı ve kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.


İşte size bazı basit ipuçları ve öneriler:


• Hayatınızı sevdiğiniz yemeklerden uzak sürdürmek bu dönemde sizi fazlasıyla gerecektir. Bunun yerine hayatınızı değil sağlıksız yiyeceklerden uzak durarak hayata başlayabilirsiniz.

• Şunu hiçbir zaman unutmayın. Çok sıkı diyet kuralları uygulamaya başladığınız her diyetin sonunda kendinizi koca bir hamburgerin başında ya da elinizde çikolata kavanozu ile bulabilirsiniz. İmkansız görünen diyetlere başlayarak kendinizi heba etmeyin.

• Öğünlerinizi bölebildiğiniz kadar bölün. Bir sabah bir akşam yemeyi bırakın ve gün de 5-6 öğün yemeye çalışın.

• Sık yiyerek metabolizmanızı hızlandırırsınız ve her öğünde eskisi gibi tıka basa yemek zorunda hissetmezsiniz kendinizi.

• Servis tabaklarınızı küçültmek de bu iş için faydalı olacaktır. Ya da gözüm doymalı karnımdan önce yoksa moralim bozulur diyorsanız, servis tabağınızdaki yiyecekleri zengin göstermek için bol salata ve sebzelerden faydalanabilirsiniz.
• Arkadaşlarınızdan, nişanlınızdan ve ailenizden de destek almalısınız. Çünkü bu süreç yeme refleksi gibi görünse de tamamen psikolojik bir süreçtir. Motivasyonunuzun her zaman tavan noktada olması için birkaç arkadaşınız ile birlikte grup kurarak diyete başlamanız sizin için süper bir fikir olabilir.
• Tatlı krizlerinizi çikolatadan uzak geçirmeyin. Bitter çikolatanız her daim yanınızda olsun.
• Tuzu kesin ve bol su için. Bu bile size bu yolda bir sürü artılar kazandıracaktır.
• Yanınıza meyve ve sebzelerden oluşan atıştırmalık poşetlerden hazırlayın. Böylece alık krizlerinize bir son verin.
• Kendinize hedef koyarken ulaşabileceğiniz olmasına özen gösterin. Boş hayaller sizi bu yolda boşuna oyalar ve bir süre sonra sıkılmanıza yol açar.
• Severek ve özenerek yemek yiyin. Yemek saatini kendiniz için özelleştirin. Angelina Jolie her öğününde mum ışığını kullanıyormuş mesela. Sizde kendinizi yemek yerken özel ve güzel hissedin daima.
• Ve ne yaparsanız yapın vazgeçmemeniz gereken tek şey egzersiz. İlle de bir spor salonu olmasına gerek yok. Yürümekten zevk alacağınız bir güzergah ve rota belirleyin. Günde yarım saat bile sizin yağ yakımınızı harekete geçirecektir.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla