Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.08.2016, 16:24   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diş ağrısına ne hafifletir ?

Diş ağrısına ne hafifletir ?


Diş ağrısı çoğu zaman beklemediğimiz ve ummadığımız durumlarda karşımıza çıkar. Hayat kalitesini çok büyük ölçüde sınırlandıran diş ağrısı aynı zamanda insana dayanılmaz bir ağrı verir. Diş ağrısının ne zaman patlak vereceği önceden bilinemez. İş yerinizde, gece uyurken, misafirlikte kısacası her yerde karşınıza çıkabilir. Her an hastaneye gitme imkânınız olmadığından size vereceğiz pratik öneriler ile ağrıyı dindirmeye çalışabilirsiniz. En başta uygulamanız gereken öneri, bir ağrı kesici almaktır. Güçlü bir ağrı kesici aldıktan sonra bir süre bekleyin. İşe yaramazsa aşağıda verdiğimiz önerileri denemelisiniz. Eğer verdiğimiz önerilerin hiç biri işe yaramazsa bir diş hekimine gözükmek en iyi seçim olacaktır.

Diş ağrısı

Eğer diş ağrınız yemekten hemen sonra başlamışsa ilk işiniz hafif hareketlerle dişinizi fırçalamak olmalı. Eğer sıcak ve soğuk besinleri aynı anda tükettikten sonra dişleriniz ağrımaya başladıysa diş hekimine gözükmelisiniz. Bu süre zarfında mümkün olduğunca ılık içecek ve yiyecekleri tercih etmelisiniz. Gece uyurken diş ağrısı meydana gelirse bu ağrının nedeni büyük ihtimalle basınçtır.



Yatış pozisyonunuzda en büyük baskı kafa kısmındaysa hemen pozisyon değiştirmelisiniz. Bunu yaptıktan sonra bir ağrı kesici ile ağrıyı hafifletebilirsiniz. Yastığınızı dikeltmek de başınızın üzerinde basıncı azaltacaktır. Diş ağrısını bazı bitkiler ile çözmek mümkün. Şimdi bunları inceleyelim. Maydanoz, roka, karabiber, ebegümeci, tere, karanfil yağı gibi bitkilerin doğal ağrı kesme özellikleri bulunur. Bu bitkileri kaynayan suya attıktan sonra elde edilen karışımı gargara ile ağzınızda çalkalayın. Bu çözüm de ağrınızı dindirmede önemli işlev görecektir.



Eğer sıcak suyla uğraşamam diyorsanız maydanoz ve rokayı ağzınızda çiğneyebilirsiniz. Eğer evinizde karanfil yağı bulunuyorsa ağrıyan dişlerinizin üzerine birkaç damla damlatmak işe yarayacaktır. Yine başka bir gargara yöntemi verelim. Hazırlanışı, 4 bardak suya 10-12 diş sarımsak ve 1 bardak kuru üzüm atın. Daha sonra karıştırın ve gargara haline getirin. Ilıdıktan sonra ağrıyan dişleriniz için gargarayı yapabilirsiniz. Ağrı çürük dişinizden kaynaklanıyorsa, birkaç diş sarımsağı öğütün ve çürük dişin üzerine koyun.



Sarımsa çürük dişteki bakterileri öldürecek, ağrı ve enfesiyona engel olacaktır. Ağrı kesici önerisi olarak Apranax Fort adlı ilacı önerebilirim. Oldukça kuvvetli olan bu ilaç ağrıyı dindirir ve iltihabı söker. Ancak ilacı almadan önce eczacınızla konuşmanız daha sağlıklı olur.

Diş ağrısı gibi çok büyük sıkıntı yaratabilecek bir hastalığa iyi gelecek bitkisel tedavi yöntemleri önerdik. Eğer bu önerilere rağmen ağrınız dinmediyse bir diş doktoruna gitmelisiniz. İlaç kullanmadan önce doktordan bilgi almak en iyisi olacaktır.


alıntıdır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla