Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.08.2016, 16:30   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dişeti iltihabı için bitkisel gargara

Dişeti iltihabı için bitkisel gargara




Ağız ve diş sağlığı tüm vücut sağlığını etkilemektedir. Toplumda yeteri kadar önem verilmeyen ağız ve diş sağlığı nedeniyle erken yaşlarda diş kaybı ve birçok sorunlla karşılaşıyoruz. Ağız sağlığı için gerekli olan koruyucu bakım ihmal edildiğinde, fırçalamaya önem verilmediğinde ve diş hekimine gidilmekte geç kalındığında birçok hastalıkla karlışabiliyoruz. En yaygın olarak görülen dişeti hastalıklar ve iltihapları için ise ilk başlarda bitkisel yollardan da çözüm bulunabiliyor. Bitkisel ağız gargaraları antibakteriyal özellikleriyle koruyucu tedavi açısından da yararlı oluyor. Uzmanlar adaçayı ve papatya çayı gargarasının boğaz iltihaplanmasına iyi geldiği gibi, dişeti iltihabı için de doğal çözüm olduğunu belirtiyor.Dişeti iltihabı için bitkisel gargara

Dişeti sorunlarına bitkisel gargara

Şişmiş ve kızarmış, hassas diş etleri, fırçalama anında kanamalara neden olur. Bu belirtiler dişeti iltihabı olduğunun göstergesidir. Uzmanlar bu belirtilerin ciddi rahatsızlıklara yol açmaması için iltihapların kolay iyileşmesinde etkili olan garagara kullanımını öneriyor. İltihapları gideren bitkisel gargaralar…

ADAÇAYI: En doğal antiseptik olan adaçayı iltihap kurutucu, bakterilerin üremesini önleyici özellik içerir. Bunun için bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı adaçayı katıp, ılıkken sabah akşam gargara yapın.
TUZ: En eski ağız gargarası olarak tuz kullanılır. Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı yemeklik tuzu karıştırıp günde sabah ve akşam 2 kez gargara yapın.

IHLAMUR: Bir litre suyun içine birer kahve fincanı ıhlamur, papatya çiçeği ve yarım kahve fincanı mürver çiçeği ile bir tatlı kaşığı anason atın. Kaynatıp süzün, sabah akşam bir fincana bir yemek kaşığı limon suyu ilavesiyle için.

PELİN OTU: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı küçük pelin katın. Ilıyıncaya kadar bekleyin. Günde sabahakşam 2 kere gargara yapın.

EBEGÜMECİ ÇİÇEĞİ: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı ebegümeci çiçeği atın. Ilıyıncaya kadar bekleyin. Süzün. Günde sabah-akşam 2 kere gargara yapın.

SIĞIRDİLİ: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı sığırdili katın. Ilıyıncaya kadar bekleyin. Günde sabah-akşam 2 kere gargara yapın.

HÜNNAP: Bir litre suyun içine birer kahve fincanı hünnap, mercimek, sinirli yaprak otu ve iki tutam böğürtlen yaprağını atın. Kaynadıktan sonra süzün. Sabah-akşam gargara yapın.

CİVANPERÇEMİ: Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı civanperçemi atıp karıştırın. Günde sabah ve akşam 2 kez gargara yapın.

İNCİR YAPRAĞI: Bir fincan kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyılmış taze incir yaprağı katıp, süzdükten sonra ılık gargara yapın.

SARI SUMAK YAPRAĞI: Bir fincan kaynar suya bir tatlı kaşığı kıyılmış sarı sumak yaprağı katın. Ilıyınca süzün. Sabah-akşam gargara yapın.

YABANİ ENGİNAR: Bir fincan kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yabani enginar ilave edin. Ilınınca süzüp, sabah ve akşamları gargara yapın.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla