Lavantalı limonata
Lavanta eklediğiniz şerbeti uzun süre beklettikten sonra süzerseniz daha yoğun bir lavanta aroması elde edersiniz.
Malzemeler
5 adet limon
8 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kuru lavanta
Nasıl yapılır
Şeker ve bir bardak suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Şerbetiniz kaynadıktan sonra içine lavantaları ekleyin ve ocağı kapatın.
Şerbetinizi süzmeden ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra süzün.
Limonları sıkın. Limon suyunu posası ile birlikte, ılıyan şerbet ve 7 bardak soğuk su ile güzelce karıştırın.
Limonataya renk vermesi için içine bir parça kırmızı pancar atın ya da koyu renkli meyvelerden (karadut, böğürtlen
vb.) bir iki damla sıkın.
Limonatayı süzerek, buz ilavesiyle afiyetle tüketin.
Afiyet olsun...
kadınvekadın