Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.09.2012, 11:58   #8 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart DANY NOUNKEU




13 DANY NOUNKEU
Defans

Doğum Tarihi 1986-04-11
Doğum Yeri Yaounde, Kamerun
Oynadığı Takımlar 2006-2008 CSO Amneville 2008-2009 Pau FC 2009-2010 Toulouse FC 2010-2012 Gaziantepspor 2012- Galatasaray
Geldiği Takım Gaziantepspor
Giriş Yılı 2012
Boyu
Kilosu
Lakabı
Orta Afrika’nın batısında bulunan Kamerun’un başkenti Yaoundé’de 11 Nisan 1986 günü dünyaya gelen Dany Achille Nounkeu Tchounkeu, ilk futbol eğitimini (2000 ila 2005 yılları arasında) yerel kulüplerden Vogt Atletic de Yaoundé’de aldı.


Ülkesindeki kariyeri boyunca Kamerun Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde forma giyen Dany, Finlandiya’da düzenlenen 2003 FIFA 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası’nda mücadele etme fırsatı buldu. Brezilya, Portekiz ve Yemen ile aynı grupta yer alan Kamerun, gruptaki son maçında Portekiz’e karşı 70. dakikada 5-0 yenik durumda olmasına karşın kalan bölümde bulduğu beş golle sahadan bir puan ayrılmıştı. Ama bu, gruptan çıkmak için yeterli olmayacaktı. O sıralar Fransa takımlarından Bastia’nın altyapısında oynayan Alex Song ile aynı jenerasyonun parçalarından olan Dany Nounkeu, Temmuz 2005’te Fransa’nın en iyi futbol akademilerinden birine sahip Metz’e geldi. Kasım 2005’te, henüz profesyonel dahi değilken, Alman teknik adam Winfried Schäfer tarafından Kamerun A Milli Takımı’na davet edildi. Fransa’daki Clairefontaine Akademisi’nde Fas ile gerçekleştirilen dostluk maçında görev alan savunma oyuncusu, daha sonra uzun süre milli takım formasından uzak kalacaktı.

Pau FC: Orta Sahadan Stopere Geçiş
Yakın tarihte Rigobert Song, Robert Pirès, Louis Saha, Emmanuel Adebayor ve Miralem Pjanić gibi önemli isimleri futbol dünyasına kazandıran Metz Akademisi’ndeki iki senelik eğitimin ardından alt lig takımlarından CSO Amnéville ile 2007 yılında profesyonel hayata adım atan Dany Nounkeu, Temmuz 2008’de ise Pau FC takımına transfer oldu. O dönem, savunmada veya orta sahanın ortasında görev yapabilen Kamerunlu, bir röportajında orta sahada savunma ağırlıklı oynamaktansa özelliklerini savunma merkezinde kullanmayı tercih edebileceğini söylüyordu. Pau’da da orta sahada başladıktan sonra, stopere doğru kayacaktı. Kamerunlu oyuncu, iyi bir atletizme sahip olduğu ve fiziksel çarpışmayı bu bölgede daha iyi yapabileceğini düşünüyordu. Pau’daki stoper performansı ise 2009-2010 sezonu öncesinde Dany’ye Ligue 1 takımlarından Toulouse’da oynama imkânı verecekti.
Toulouse FC: İlk Maç Trabzonspor’a Karşı
Fransız teknik adam Alain Casanova’nın takımındaki ilk resmî maçına UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Trabzonspor’a karşı çıkan Dany Nounkeu, yeni takım arkadaşı Ceyhun Gülselam’ın attığı tek gol sonrasında sahadan yenik ayrılan tarafta yer alıyordu. O sezon Ligue 1’de (17), UEFA Avrupa Ligi’nde (7) ve Fransa Kupası’nda (1) toplam 25 maçta forma giyen savunmacı, Mart 2010’da İtalya ile oynanan hazırlık maçı için Fransız teknik adam Paul Le Guen tarafından Kamerun Milli Takımı’nın kadrosuna davet edilse de süre alamamıştı. 2010-2011 sezonuna Ligue 1’de başlayan Dany Nounkeu, bir maçta forma giydikten sonra transferin son gününde, 2 Eylül 2010, Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor ile anlaştı. Türkiye’deki ilk sezonunda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kamerunlu oyuncu, kariyerinin en parlak günlerini yaşamaya başlamıştı.

Gaziantepspor: Dany ile “Clean Sheet”
2011-2012 sezonuna üst üste dört mağlubiyetle başlayan Gaziantepspor, sezon içinde Tolunay Kafkas ve Abdullah Ercan’ın ardından Hikmet Karaman’ı göreve getirerek yükselişe geçti. Kırmızı-siyahlılar, 34 haftalık normal sezonun son sekiz haftasında kalesini gole kapatırken savunma merkezindeki Dany’nin sıradışı formundan yararlanıyordu. İlk bölümdeki 34 maçın 17’sinde rakiplere gol izni vermeyerek bu alanda ligin Galatasaray ile birlikte en iyi takımı olan Gaziantepspor adına bu maçların 13’ünde görev yapan 1.84 metre boyundaki savunmacı; fiziksel gücü, birinci bölgeden top çıkarma konusundaki soğukkanlılığı, pozisyon alma bilgisi ve hızıyla beğeni topluyor. Kamerunlu, son olarak 2 Haziran 2012 günü ülkesinin 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Kongo DC ile oynadığı maçta 90 dakika sahada kaldı.

ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla