Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.03.2013, 00:08   #1 (permalink)
Kimliksiz
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin nedenleri

Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin nedenleri

Göz seğirmesi tıpta bir hastalık olarak kabul edilmemesi nedeni ve tedavisinin hakkında çok fazla fikir sahibi olunmamasıdır. Ancak göz seğirmesi bir hastalık belirtisi olabilir. Birçok kişinin yaşamı boyunca fazlasıyla karşılaştığı önlem almadığı ve kendi kendine tedavisiz düzeldiği durumdur. Fakat bazen göz seğirmesi sürekli olmaya başlar ve rahatsız edici olur. Stres, aşırı yorgunluk veya depresyon gibi durumlarda oluşan bir durumdur. Fakat her seferinde ertelendiği için konu önemsenmez hale gelir ve unutulur. Göz seğirmesi denince akla iyi bir şey ya da kötü bir şey olacaktır gibi yorumlar gelir. Sağ göz seğirmesi ya da sol göz seğirmesi olduğunda tesadüfen oluşan durumlar sadece tesadüftür.

Tesadüf olmayan durum ise; göz seğirmesi önemli bir hastalığın haberci sinyali olduğudur.


Beynimiz her şeyi algılayan ve her türlü duruma karşı sinyal gönderen bir mekanizma olduğundan göz seğirmesini de sinyal olarak göndermektedir. Bu nedenle eğer sıkça karşılaştığınız bir durum ise; mutlaka bir nöroloji uzmanına gösterilmesi gerekmektedir. Durum sağlık açısından böyle algılanırken toplumda göz kırpma çok daha başka yerlere varabilmiştir. Hatta bununla ilgili şiddete maruz kalmış kişiler dahi vardır. Küçücük bir göz seğirmesi insana her şeyi yaşatabilir. Göz seğirmesi kadınlarda erkeklere nazaran çok daha fazla görülür. Alkol, sigara, kafein, uykusuzluk ve depresyon gibi durumlar göz seğirmesinin başlıca nedenleridir. Bu nedenlerin yanında göze giren yabancı maddeler örneğin kalitesiz makyaj malzemeleri, eczane dışı satılan lensler gibi..


İnsanlar her ne kadar uyarı alsa da maalesef şahsi zevkler de sağlığını önemsemiyor ve zamanla birçok hastalığa yakalanıyor. Göz seğirmesi aslında ciddi bir durumdur. Göz kapakları kapanıp açıldığında beyin kendi kendini resetler zamanla hafıza kabı bile oluşabilecek durumlar arasındadır. Ama her defasında gözden kaçan önemsenmeyen bir sorundur. Unutmayın ki önemsemediğiniz küçük şeyler büyük şeylerin habercisidir. Evet, iyi bir şey ya da kötü bir şey olabilir bu tamamen size bağlı olmaktadır. İyi bir şey olmuş ise bilin ki siz bu yazıyı okuyup önceden önleminizi almanızdır.

Alıntı(saglık1)

__________________
...

Konu Urahara tarafından (31.08.2013 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.
Kimliksiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla