16.03.2013, 22:34
|
#1 (permalink)
|
Root Administrator
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Malzemeler
1 tane karnabahar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet havuç
2 adet kırmızıbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
Yarım limon suyu
Tuz
Pul biber Yapılışı
Karnabaharı çiçek çiçek küçük parçalara ayırın. Yayvan bir tencerenin tabanına dizin. 1 yemek kaşığı sıvı yağla piyaz doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı kavurun. Salça ilave edip ezin. İnce doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Son olarak ince doğranmış kırmızıbiberleri, tuz ve pul biberi, limonsuyunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra Karnabaharın üstüne yayın.
1 yemek kaşığı sıvı yağı üzerine gezdirin. Domatesleri halka halka doğrayıp üstünü kapatın. az su ekleyip Kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. |
| |