09.04.2013, 11:32
|
#1 (permalink)
|
Root Administrator
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Taş Kadayıfı (Yassı Kadayıf) Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz
şerbeti için:
2 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,
dörtte bir limon suyu
Bulamak için 1 yumurta,
kızartmak için sıvıyağ,
içine dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI:
hamuru için verilen malzemelerin hepsini karıştırarak krep hamurundan biraz koyu bir hamur elde edelim.sıcak bir ortamda hamurumuzu mayalandıralım..mayalandıktan sonra teflon veya seramık bir tavayı ısıtalım ve kepçe yardımıyla çok büyük olmayacak derece de hamurumuzdan daireler şeklinde tava ya dökelim..ocağımızın altı kısık olsun..bütün hamurları diğer tarafını çevirmeden tek taraflı pişirelim..pişrdiğimiz hamurların çiğ kısmına ceviz doldurup uçlarını kapatalım ve yumurtaya bulayıp kızartalım..diğer yandan şerbet için olan malzemeleri 15 dk kadar kaynatıp soğutalım ve kızarttığımız tatlıları hemen şerbete atalım.2 dk kadar bekletip çıkaralım.. Etiketler: Kadayıf, Kadayı yapılışı, Yassı Kadayıf |
| |