Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.01.2017, 16:13   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zayıflatan Baharatlar

Kilo vermeye yardımcı baharatlar denilince aklınıza yendiğinde “mucizevi” bir şekilde kilo vermenizi sağlayan bitkiler gelmesin. Ancak bazı baharatlar, metabolizmayı hızlandırarak gün içinde yaktığınız kalori miktarı bir miktar arttırır ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Bazı baharatlar ise idrar söktürücü etki yaratarak fazla suyun (ödemin) vücuttan atılmasını kolaylaştırır ve tartıya çıktığınızda diyet motivasyonunuzu korumak için gereken desteği sağlayabilir.

Zerdeçal: Geleneksel olarak mide rahatsızlıkları, sindirim sorunları ve eklem ağrıları için kullanılan zerdeçal aynı zamanda vücut sıcaklığını yükselterek metabolizmanın gün içinde harcadığı enerji miktarını arttıran baharatlar arasındadır. Zerdeçalın kilo vermeye yardımcı bir diğer özelliği ise gıdalar yoluyla alınan yağın sindirim sistemi tarafından işlenmesini kolaylaştırarak vücutta depolanma oranını azaltmasıdır.

Tarçın: Tarçın enerjiyi yükselterek kilo vermek için yapmanız gereken egzersizleri daha kolay yapabilmenize olanak tanır. Kan dolaşımını hızlandırmak için ideal bir baharattır ve kan şekerini düzenleyerek öğünler arasında, şekerin düşmesi nedeniyle yaşanan mide kazıntısını alır ve tokluk hissini uzatır. Tarçın aynı zamanda karbonhidratların sindirimine yardımcı olarak daha çabuk kilo vermenizi sağlayabilir.

Kırmızıbiber: Kilo vermeye yardımcı olan baharatlar arasında en popüler baharat olan kırmızıbibermetabolizmayı hızlandırarak gün içinde egzersiz dışında yaktığınız kalori miktarını arttırır. Kırmızıbiberde bulunan “kapsaisin” adlı bileşen ayrıca sindirim sistemine yardımcı olarak gıdaların işlenmesine yardımcı olur. Ama bence kırmızıbiberin zayıflamaya yardımcı olan en önemli özelliği iştahı azaltması ve tokluk hissini uzatması.

Zencefil: Kilo vermeye yardımcı olduğu söylenen “zencefil kapsülleri”ni duymuşsunuzdur. Kapsülleri bilmem ama zencefil çayı hem vücut ısınını yükselterek hem de fazla suyun atılmasını sağlayarak tartıda istediğiniz rakamları görmenizi sağlayabilir. Zencefil çayı aynı zamanda mide bulantısına karşı önerilen doğal reçeteler arasında ilk sıradadır.

Tere tohumu : Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

Garcinia Cambocia : Küçük tropikal meyvedir. En büyük yararı, midenin beyne yolladığı doyma sinyallerini daha kuvvetli göndermesidir. Özellikle gerginlik ve stres altında fazla yiyen kişilerde iyi sonuçlar alınmıştır. Kalıcı kilo kaybına yardımcıdır. Vücutta yağ yakımını arttırarak kolesterol seviyelerini düşürür. İştah baskılama özelliği vardır. Kromla birlikte kullanılırsa, kan şekerini de dengeler. Şeker hastaları, hamileler, emzirenler ve demas sorunu olanlar kullanmamalı.

Yeşil çay : Güçlü bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp sindirimine yardımcı olur.

Biberiye : Yağ metabolizması üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.

Kekik : Kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırıcı, damar açıcı özelliği vardır.

Funda : Aslında daha çok çay olarak kullanılır. Bir çay kaşığı kadar funda, suda kaynatılıp özü çıkartılıp içilebilir.

Sivri biber : Tüm acı besinlerde olduğu gibi yemeklerin daha iyi hazmedilmesine ve metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir.

Wasabe : Japonların geleneksel olarak kullandığı bir acıdır. Metabolizmanın hızlanmasına ve canlanmasına yardım eder.

Karanfil : Toksin atmaya yardımcıdır.

Hardal tohumu : Yak yakımını hızlandırır ve metabolizmayı tetikler. Kilo kaybetmede büyük yardımcınızdır.

Karabiber : Sihirli biber de denebilir. Karabiberin vücuda 20 dakikalık yürüyüş etkisi yarattığı araştırmalarla belli olmuştur. Yağ yakımını hızlandırır.


Rezene : İştahınızı bastırır, açlık hissini azaltır ve idrar söktürücüdür. Vücuttaki toksinlerin sıvı yolla atılmasını sağlar. Bu lezzetli bitki aynı zamanda çok iyi bir sindirime yardımcı ve etkili bir metabolizma uyarıcıdır. Bu sayede doğal olarak kilo kaybı teşvik eden, son derece etkili bir bitkidir.

Maydanoz : Doğal bir idrar söktürücüdür. Aynı zamanda karaciğer ve böbrekleri temizler. Sindirime yardımcıdır. Kilo kaybında destek verir.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla