Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.01.2017, 16:22   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kayısılı Sarma Tatlı

Malzemeler

* 1 su bardağı kuru kayısı
* 6 adet taze kayısı
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 yemek kaşığı esmer şeker
* 2 adet orta boy armut
* 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
* 8 adet baklava yufkası

Üzeri için

* 1 adet yumurta sarısı
* Pudra şekeri

Hazırlanışı

Kuru ve taze kayısıları, armutları küp şeklinde doğrayın.
Küçük bir tencereye; doğranmış kayısılar, armut, esmer şeker ve limon suyunu alın.

Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin.
Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.

Margarini eritin.
Baklava yufkalarının arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste fırın tepsisine serin.

Yufkaların tam ortasına kayısılı harcı yatay biçimde yerleştirin.
Rulo şeklinde sarıp etrafını ve üzerini margarinle yağlayın.
Tatlının üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla