Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.04.2013, 15:22   #1 (permalink)
Venüs
Gülüşlerim;Acılarımı örtmeye çalışan
Ağır işçilerdir

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sebzeli Erişte Böreği






Malzemeler:



250 gr erişte
4 taze soğan
Yarım su bardağı bezelye
1 çay bardağı tane mısır
200 gr mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İç harcı için
4 yumurta
¾ çay bardağı ayçiçeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tepeleme yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber




Hazırlanışı:



Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün.
Mantarları ince doğrayın.
Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın.
Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin.
Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Yumurtaları mikserle çırpın.
Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin.
Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın.
Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapın.

Alıntı.

__________________




Venüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla