17.04.2013, 13:49
|
#1 (permalink)
|
Acılarımı örtmeye çalışan Ağır işçilerdir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr. Sana Hamurişi
Peynirli Malzeme:
2 paket labne peyniri
4 adet yumurta
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Böğürtlenli Sos için:
1 su bardağı böğürtlen
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı nişasta
Taban tarifi:
Yulaflı bisküvileri rondoda un haline gelene kadar çekin. Sana Hamurişi ilave ederek yoğurun. Kilitli kek kalıbını yağlayıp hazırlamış olduğunuz kek tabanını kalıba elinizle bastırarak yayın. Daha sonra buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Peynirli Karışımın Yapılışı:
Yumurtanın sarısını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle iyice çırpın. Daha sonra labne peynirleri ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Ayırmış olduğunuz yumurta aklarını kar haline gelecek şekilde mikserle iyice çırpın. Daha sonra üstüne un ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı diğer yumurta sarısıyla yapmış olduğunuz karışıma tahta kaşık ile ilave edip yavaşça karıştırın.
Son olarak kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve peynirli karışımı üstüne yavaşça döküyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz 170 C fırında yaklaşık 1 saate yakın, peynirin üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Böğürtlenli Sosun yapılışı:
Böğürtlenleri rondo ile püre haline getirin. Tencerede nişasta ve pudra şekeri ile koyulaşana kadar pişirin.
Hazırladığınız pastanın üzerine böğürtlenli sosunuzdan dökün. Bir gün kadar buzdolabında bekletin. İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edin. Afiyet olsun. |
| |