Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.04.2013, 21:21   #1 (permalink)
Şafak
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sivrisinekler Neden Herkesi Isırmaz ?

Bilim adamları sivrisineklerin beslenmek için neden bazı insanları tercih edip bazılarına dokunmadığını sonunda buldu! ABD'nin Nashville kentindeki Vanderbilt Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre üç organdan oluşan sivrisineklerin burnunda bulunan bazı hücreler insan bedeninin kokusunu oluşturan farklı kimyasalları tanımlayabiliyorBazı insanların ter kokusu sivrisinekleri daha fazla cezbediyor Kokusunda "karbondioksit oktenol ve diğer bazı maddeler bulunan insanlar" sivrisineklerin öncelikli hedefi oluyor.

Sıtma tarih olabilir! Bilim adamları bu bulgu sayesinde 5-10 yıl içinde sivrisineklerin burunlarını bloke edip beslenecek insan bulmalarını imkansız hale getirecek yeni nesil bir sinek ilacı geliştirilebileceğini umut ediyor

Yapılacak yeni çalışmalar sayesinde sivrisineklerin yaydığı en öldürücü hastalık olan sıtmanın da tarih olacağı düşünülüyor Çoğunluğu Afrika'da "Sahraaltı" bölgesinde olmak üzere yılda 650 milyon kişi sıtmaya yakalanıyor çoğu çocuk 1-3 milyon kişi bu hastalıktan ölüyor Vanderbilt Üniversitesi'ndeki araştırma da sıtmanın en büyük sorumlusu olan sivrisinek türü "Anopheles gambiae" üzerinde yapıldı.

Şafak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla