Konu: Sanal Dünya
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.04.2013, 23:39   #1 (permalink)
Insomnia
Benim yalnızlığım
-İnsanlarla dolu-
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sanal Dünya

Teknolojinin hayatımıza fazla girmediği, elektriklerin yersiz kesildiği, gaz lambası altında akşam yemeği yenip tatlı birkaç kelam edildiği zamanları hâlâ hatırlıyorum.

Eskiden, bütün çocuklar toplanırdık. Bazen saklambaç bazen hırsız-polis bazen de çelik-çomak oynardık. Eskiden bir bebek doğduğunda evin en büyüğü, doğan çocuğa dedesinin ya da ninesinin adını verirdi. Teknoloji hayatımıza fazla girmemişti. Araziye çıkar çocukluğun verdiği eşsiz hayal gücüyle birlikte akla hayale gelmeyen oyunlar türetirdik.

Cep telefonu olmadığı için insanlar, hasret gidermek için birbirlerini habersiz ziyaret eder, herkes ziyadesiyle mutlu olurdu. Yıllar önce her şey çok daha güzeldi. Lafım 90lardan öncesinedir. Canımız meyve istediğinde tek yapmamız gereken binlerce bahçeden sadece birine girip canımızın istediği kadarını ağaçların tepesinde yemek olurdu. Üç beş arkadaş bir araya geldiği zaman mahallede dedikodu başladı demekti.

Erkekler köyün en güzel kızını tavlayabilmek için mahalleler arası volta turuna çıkardı. Kesişmeler, mendil atmalar, aracılar vasıtasıyla haber göndermeler vardı. Cep telefonları, Playstationlar, Bilgisayarlar, Plazmalar ve I-Podlar hayatımızda yoktu. Çünkü bunlara ihtiyaç yoktu.

Özleyen özlediğini görmeye gider hoş vakit geçirirdi. Canı oyun oynamak isteyen mahalleye çıkar üç beş arkadaşını toplar, ister futbol oynar, isterse kavga çıkarırdı. Hiç gelmek bilmeyen elektriklerimiz vardı.

Hele birde dinmek bilmeyen bir yağmur başladıysa tek yapabileceğiniz evinizde oturmak olurdu. Odanın içinde soba yanar üstünde de mutlaka pişen bir yemek olurdu. Dışarıda ağlayan gökyüzünü dalgın bakışlarla seyrederken, hayallere dalardık.

Bir tarafta odun ateşinde pişen yemeğin kokusu, bir tarafta insanı gevşeten soba ateşi, dışarıda dinmeyen yağmur, tatlı uykulara hazırlardı herkesi. Teknoloji hayatımızda yokken çok mutlu ve mesuttuk.

Eskiden, her zaman gidilmesi gereken yerler, keşfedilmeyi bekleyen gizemler olurdu. Ama bugün, elinde cep telefonu olan ya mesaj yazıyor, ya birileriyle konuşuyor ya da oyun oynuyor. Operatörden gelen Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor sözüyle birlikte, aranılan kişinin artık kendisini sevmediğini, eşiyse aldattığını, sevgilisiyle acaba cümleleriyle başlayan kuruntular içine düştüğünü görüyorum.

Teknolojinin eksik olmadığı 2000lerde, gerçek hayatta gerçekleştirilemeyen hayaller sanal dünyada gerçeğe dönüşüyor. İstediğiniz arabayı alıp canınız istediği kadar kullanabiliyor hatta ölme riskiniz bulunmadığı için arabanızla delice hareketle yapabiliyorsunuz.

Kendinize ait bir futbol takımı kurabilir hatta en sevdiğiniz takımın teknik direktörü ya da sahibi olabilirsiniz. Elinize aldığınız kanas keskin nişancı silahı ile canınızın istediği kadar kan akıtabiliyorsunuz. Nasıl olsa bu işlediğiniz suçtan dolayı hapis yatmanız gerekmiyor. Sanal dünyada, ölüm yok, suç yok, ceza yok, bol bol adrenalin, bol bol eğlence ve bol bol ödül var.

Kendinize ait bir internet sitesi kurabilir, bir arkadaşlık sitesinde kendinize sevgili ya da geyik muhabbeti edebileceğiniz birilerini mutlaka bulabilirsiniz. Gerçek dünyadaki arkadaşlarınız gibi değildir sanal arkadaşlar.

Onlarla argo konuşabilir, içinizi dökebilir, müstehcen konulardan konuşabilir, lak lak yapabilir, hatta sanal sevgili dahi edinebilirsiniz. Canınız sıkıldığında ise tek yapmanız gereken internetten çıkmak ve bilgisayarınızı kapatmak olacaktır.

Sanal dünyada tanıştığınız kişilerle muhabbet bir başka olur hatta onlarla buluşmak hayatınızın en önemli anlarından biri gibi görünür. Sanal arkadaşınızla buluştuğunuzda tatmin edici olmayan bir görüntü, bir ses tonu, jest ve mimikler hatta seni rencide edici ifadelerle karşılaşabilirsin.

Sanalda saran muhabbet gerçek dünyada sarmayacaktır. Hep yanınızda duran, en iyi arkadaşınızı, dostunuzu, seni sevenleri ikinci planda tutmanın yanlışlığını hiçbir zaman göremeyeceksin.

Başını döndüren sanal dünya, gerçek dünyada yapamadıklarını önüne serdiği için bu rüyadan uyanmak istemeyeceksin.

Gittikçe yalnızlaştığını bilgisayarın kapatma düğmesine bastığında göreceksin.

__________________
Hey you, out there in the cold
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?

Insomnia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla