Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2013, 01:17   #1 (permalink)
Gamzelim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kendini tekrar eden hayatlar

Yeryüzünden sevgiyi çıkartırsak, geriye kalan şey kocaman bir mezarlıktan farksız olur. Hz. Mevlana’nın dediği gibi düşünmek gerek; “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü.” Diğer insanların başına gelen iyi olaylara sevinmek, o olayları kendimize çekmek anlamı taşır. Kıskançlık ise negatif hisler barındırır. Negatif hisler yaydığınızda istediğiniz olayları çekmek yerine kendinizden uzaklaştırırsınız. Özetle, başkalarının yaşadığı güzel bir olaya sevinmek, aynı olayı kendimize çekmemiz anlamı taşırken, kıskanmak ise bu güzel olayı kendimizden uzaklaştırmamız anlamına gelir.

İşyerinizde sevmediğiniz, hoşlanmadığınız biri varsa; o kişinin yaptığı her şey sizi rahatsız eder. Çünkü ona kilitlenmişsinizdir. Gün boyunca o kişiye bakar ve içinizden negatif şeyler düşünürsünüz. Aslında düşündükçe hoşlanmadığınız kişiyi kendinize çekersiniz. Süreli bir yerlerde karşınıza çıkar. Birilerinden hoşlanmıyorsanız, o kişi hakkında olumsuz şeyler düşünmeyin. Hatta hiçbir şey düşünmeyin. Düşündükçe kendinize çekersiniz.



Dedikodu yapmak size sadece olumsuz hisler getirir. Birilerine sevgi verirseniz, karşılığında sevgi alırsınız. Kıskançlık ya da dedikodu gibi kötü huylar sadece size ve sizin düşünce yapınıza zarar verir. Sevmediğiniz insana yine bir şey olmaz.

Hayatınız için, hayatınızı yaratana minnettar olun. Sahip olduğunuz her şey için şükredin. Mutfağınıza bir pano asın ve her sabah şükredecek bir şeyler yazın. Bir süre sonra şükredecek çok şeyiniz olduğunu göreceksiniz.

Bir film izlerken uyuduğunuzda, filmin en güzel yerini kaçırırsınız. Hayatınıza da seyirci kalmayın. Daha da kötüsü, uyuyarak kaçırmayın.

Hayatta rastlantı veya tesadüf yoktur. Bir yaprağın ağaçtan yere düşmesini bile Allah yaratır. Bir yaprak dahi Allah’ın iradesi olmadan dalından yere düşemez.

Hepimizin yirmi dört saati var. Bu zamanı nasıl geçiriyoruz. Bir kısmı işte, bir kısmı evde televizyon izleyerek geçiyorsa, her günümüz aynı demektir. Her günümüz aynı geçiyorsa, biz yaşamak yerine, geçmişimizi tekrar ediyoruz demektir.

Bu gün bir karar alın ve kitap okumaya, kendinizi geliştirecek küçük adımlar atmaya başlayın. Hayatınıza her gün yapacağınız küçük katkılar, bir ömür bittiğinde kocaman bir birikime ulaşacak.

__________________

Gamzelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla