Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.06.2013, 17:52   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kötü Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır ?

Kötü yapılmış bir burun estetiği nasıl anlaşılır. Kötü yapılan bir burun belli özelliklere sahiptir. En çok rastlanan özellik burun çatısının tam kapanmamış olması ve burun ucu ile burun kökü kısmının ayrı parçalarmış gibi görünmesidir. Bunun en sık nedeni burun sırtındaki kemiğin haddinden fazla alınmış olmasıdır.


Kötü burun estetiği diğer bir özelliği burun uç kısmının çok aşırı incelmiş olmasıdır. Bu da yine kötü bir şekilde burun ucundan haddinden fazla kıkırdak alınmasının sonucudur. Oysa burun ucunda çok önemli göreve sahip olan kıkırdakların belli boyutta sağlam bırakılması gerekir.


Bazen bu kıkırdakların tamamının çıkarılmış olduğunu görüyorum. Özellikle bu tip burun olgularında burun ucu sanki mandalla sıkılmış gibidir (pinched nose).


Yine kötü yapılmış burun özelliği burun ucunun çok aşırı kaldırılması sonucunda önden bakılınca burun içinin görünmesidir. Oysa bayanlarda burun ucu dudak ile en fazla 100 - 110 derece yapmalıdır. Erkeklerde ise bu açı 90-100 olabilir.


Erkek hastalarda ise burun sırtı profilden düz görünmelidir. Kötü yapılmış bir burunda burun sırtı kavisli ya da oyuk olabilir.


Kötü yapılmış burun düzeltilmesi için yapılan ameliyatlara sekonder burun estetiği ya da revizyon estetiği diyoruz. Bu şekilde hastaların en büyük çansı ilk düzeltme ameliyatıdır.


Bu ameliyat direkt olarak soruna yönelik olmalıdır. Sorun dışında başka birtakım düzeltmeler ya da denemeler yapılması risklidir ve sonraki ek ameliyatlar neden olabilir. Revizyon ameliyatı sayısı arttıkça düzeltme teknik olarak zorlaşır başarı şansı da azalır.


Konu Laura tarafından (20.08.2013 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir.
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla