Hangi Mevsimde Hangi Balık Tüketilir angi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli Balık her mevsimin vazgeçilmezi. Ancak her mevsimde yenecek balık çeşitleri de farklı. İşte mevsimlere göre yenecek balık türleri:
KIŞ: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur.
İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir. Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur.
YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.
SONBAHAR: Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.