Diyet Kaparili Patlıcan yemeğinin Tarifi Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir.
Malzemeler 2 bostan patlıcanı
2 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 domates
1 çorba kaşığı domates salçası2 çay bardağı su
20 yeşil zeytin
2 çorba kaşığı kapari
Tuz
Yapılışı Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin.
Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.