Diyet Domates Soslu Balık Yapılışı tarifi Domates soslu balık
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir. Malzemeler:
- 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı
- 4 domates
- 4 soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 dal maydanoz
- 1-2 defneyaprağı
- 2 çorba kaşığı kapari
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
- Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
- Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.