Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.06.2013, 15:48   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kereviz Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 adet kereviz
1 baş soğan
Yarım kilo süt
1-2 tanekarabiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta sarısı
1 kutu krema




Hazırlanışı

Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevirin. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edin ve 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalayın. Ilınan çorbadan bir kepçe alarak un bir bulamaç haline getirerek (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatın. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edip bir taşım daha kaynatıp servise sunun. Arzuya göre tuz ilave edin.


Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla