Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.06.2013, 19:15   #1 (permalink)
Urahara
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bulaşık makinesinde neler yıkanmaz

Bulaşık makinesinde neler yıkanmaz

Çatal, bıçak ve kaşık takımlarınızın bulaşık makinesinde yıkanabilir özellikte olduğundan emin olun.





Öncelikle yıkamaya niyetlendiğiniz eşya her ne olursa olsun üzerinde "Bulaşık makinesinde yıkanmaya müsaittir" ibaresinin bulunup bulunmadığını kontrol edin veya üreticisine danışın.

Aşağıdaki materyallerin bulaşık makinesinde yıkanması uygun değildir:

Ahşap & Kemik Eşya: Bulaşık makinesinde ahşap ya da kemik saplı bir eşya yıkanması durumunda eşya çatlayabilir ya da kırılabilir ve yapıştırılmış sap ve kulplar yüksek ısıda ayrılabilir. Bulaşık makinesine ahşap ürünler yerleştirmeniz önerilmemektedir.
Plastik: Çatal bıçak ve kaşık takımlarınızın üzerindeki işaretlere bakarak eşyalarınızın bulaşık makinesinde yıkanabilir olup olmadığını kontrol edin.
Gümüş Sofra Takımları: Gümüş sofra takımlarınız makinede yıkanırken birbirleriyle ya da başka metallerle temas etmediğinden emin olun. Bulaşıklarınızı makineye yerleştirmeden önce yemek artıklarından ve özellikle gümüş eşyalarınızın paslanmasına yol açabilecek asitli kalıntılardan bulaşıklarınızı arındırın.
Kristal ve Porselen: Yıkama ve durulama işlemlerinin aşırı yüksek sıcaklık derecesinde gerçekleştirilmesi, bulaşıklarınıza zarar vererek renklerinin solmasına neden olabileceği için hassas yıkama programı seçiniz. Çatal, bıçak ve kaşık takımlarınızın bulaşık makinesinde yıkanabilir özellikte olduğundan emin olun.
Cam Mutfak Eşyaları: Sadece bulaşık makinesinde yıkanabilir özellikteki bulaşıklarınızı makinede yıkayın. Makinede zarar görebilecek cam eşyalarınızı defalarca makinede yıkadığınız takdirde, bu eşyalarınız saydam olmayan, donuk ve soluk bir görünüm alabilir.
Mum, Cila, Kimyasal: Sigara külü, mum artığı, cila, boya, kimyasal madde vb. ile kirlenmiş bulaşıkları kesinlikle makinede yıkamayın.
Demir Eşyalar: Demir, bakır, alüminyum alaşımlı parçaları makinede yıkamayın. Paslanabilir veya diğer eşyalar üzerinde leke bırakabilir.
Sapları Yapışkan Ürünler: Sapları tutkal ile yapıştırılmış eski model çatal-bıçak takımları makinesinde yıkanmaya uygun olmayabilir.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla