Acem Çorbası Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :20-25 dk
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :8-10
Tarif Malzemeleri
1bardak haşlanmış nohut
5bardak et suyu
½ bardak şehriye
½ bardak erişte
1fincan sıvıyağ
2kaşık yeşil mercimek
1tatlı kaşığı kırmızı biber
1adet limon
Tarifin Hazırlanışı
Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun. Tuzunu ayarlayın. Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin. Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin. Ocaktan alarak çorbaya gezdirin. Limon sıkıp sıcak olarak Acem Çorbasını servise sunun.
alıntı
__________________
.
.
.
.
.
.
. why so serious? |