Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.09.2012, 13:46   #1 (permalink)
Ceysu
why so serious?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamur Çorbası

Tarif Ayrıntıları
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :45-50 dk
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :6-8

Tarif Malzemeleri
250 gr kıyma
2 su bardağı un
3 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 adet soğan
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber ve nane
nohut

Tarifin Hazırlanışı
Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
















alıntı

__________________

.
.
.
.






.
.
.


why so serious?
Ceysu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla