Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.07.2013, 12:39   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karakozak Operasyonu / Cem Şancı

Karakozak Operasyonu / Cem Şancı



.
Türkiye-Suriye savaşının başlamasına 48 saat kaldı






Suriye’de Esad rejimi ve muhalifler arasında yaşanan çatışmaların hergün daha da sertleştiği ve Suriye-Türkiye arasındaki gerilimin her gün daha da arttığı bugünlerde Türk halkı gibi tüm dünyanın da aklında artık şu soru var: “Türkiye ve Suriye savaşa girerse ne olur?”
Karakozak Operasyonu bu sorunun cevabını kurgulayan bir roman. NATO’nun Suriye’ye müdahale kararı almasının ardından Türk komandolarının Suriye içine indirilmesi ile başlayan süreci anlatan roman ilk cümlesinden başlayarak son cümlesine kadar çok hızlı bir aksiyon içeriyor.


Türk komandolarının Suriye içindeki tehlikeli görevleri sırasında Suriye ordusu ile yaşadıkları durmak bilmez kovalamacayı okurken subayların ve askerlerin diyaloglarında Arap Baharı isyanları ve Suriye’nin bugünkü durumuna gelen süreçte yaşanan olayları orada savaşan tarafların bakış açısından görmek de mümkün oluyor. Gerçekçi bir savaş romanı olan Karakozak Operasyonu’nun sayfaları arasında savaşın acımasız yüzü de yine çatışmanın içindeki askerlerin gözünden aktarılıyor.
Suriye aynı zamanda Rusya’nın gelişmiş silah sistemlerine sahip bir ülke ve bugün Suriye’de yaşanan çatışmalar batının askeri teknolojilerinin RusÇin ve İran askeri teknolojilerine karşı test edilmesi anlamını da taşıyor. Karakozak Operasyonu cephedeki bu son teknoloji askeri ekipmanı ve taktikleri de okuru teknik detaylarla yormadan ancak gerçekçi bir biçimde aktarıyor


Konu Laura tarafından (30.09.2013 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla