Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.07.2013, 17:15   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Sevgiliniz Sizi Dinlemiyorsa...

Sevgiliniz Sizi Dinlemiyorsa...



Sevgilinizin sizi dinlemiyor olması sizi sevmediği anlamına gelmez! Belki de bu halinin nedeni biyolojik bir rahatsızlık olan"Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu"dur!


Sevgilinizin veya eşinizin sizi dinlemediğini dalgın ve düşüncelerinin dağınık olduğunu düşünüyorsanızaklınıza hemen size yeterince önem vermediği veya sizi sevmediği gelmesin. Belki de bu halinin nedenibiyolojik bir rahatsızlık olabilir!


Son 20 yıldır yapılan çalışmalar sonucunda genetik ve biyolojik bir rahatsızlık olduğu ortaya çıkartılan Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB); kişinin iş hayatı ve sosyal hayatının yanı sıra özel ilişkilerini de olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır.


* DEHB'li kişinin yaşadığı ikili ilişkide sorumluluk almak istememesi sevgilisi kendisiyle konuşurken dikkatini verememesi ve kendi söylediklerini unutması gibi davranışlar bir süre sonra karşı tarafı rahatsız etmeye başlar.


* DEHB'li kişi sürekli suçlanır ve ilişkisinin sona ermesi ihtimaliyle yüz yüze gelir. Sert tepkilerle karşılaşması halinde DEHB'li kişinin farkındalığı artar değişmeye çalışır ancak değişime nasıl ve nereden başlayacağını bilemez.


* DEHB'li kişinin ayrılma noktasına gelinen ikili ilişkisi kendisinin rahatsızlığı ile ilgili sorumluluk alıp bunu değiştirmek istemesi ve sevgilisinin kendisine yardım etmesiyle sürdürülebilir bir hale gelebilir.


* DEHB'li kişinin ilişkiyi düzene sokmaya çalışan karşı tarafa elinden gelen uyumu göstermesi büyük bir adımdır. Şikayet eden tarafın ise sorun yaratan tavırların biyolojik bir rahatsızlık sonucu ortaya çıktığını ve sevgilisinin bunları kendisini umursamadığı için yapmadığını anlaması gerekmektedir. Böylece ona anlayış gösterecektir ve DEHB'li kişinin çabalarını da saygıyla karşılayacaktır.


Ne Yapmalı?


Profesyonel Dikkat Eksikliği Koçluğu sertifikalı Psikoloji Yüksek Lisanslı S. Tana Alalu ve Eda Aydoğan tarafından kurulan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Koçluk Akademisi (DEHBka); bu durumdaki çiftlere bazı öneriler sunuyor:


* Koçlar; çiftlerin konuşmalarına dikkat etmelerini birbirlerini yargılamamalarını aşağılamamalarınısavunmaya geçmeden önce düşünmelerini birbirlerini kalpten dinlemelerini ve araya duvar örmeden problemlerini konuşmalarını öneriyor.


*Koçlar ayrıca; DEHB'li kişilerin; vücut dillerine dikkat etmelerini fiziksel streslerini tespit ederek azaltmaya çalışmalarını barışma girişimlerinin sonuçsuz kalması ve birlikteliklerle ilgili sürekli olumsuz düşünceleri olması halinde yardım almaları gerektiğini belirtiyorlar.


Konu Laura tarafından (20.08.2013 Saat 14:34 ) değiştirilmiştir.
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla