Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.07.2013, 11:53   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rokalı Yengeç Salatası

Rokalı Yengeç Salatası



Rokalı Yengeç Salatası Malzemeleri:

4 adet temizlenmiş taze yengeç
1 adet küçük kırmızıbiber çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış
1 adet küçük kırmızı soğan ince doğranmış
2 yemek kaşığı süzülmüş kapari
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Tabasco sosu
Tuz ve çekilmiş karabiber
Limon kabuğu şeritleri süsleme için
Roka salatası için
40 g roka yaprağı
2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
1 yemek kaşığı taze misket limonu suyu
Rokalı Yengeç Salatası Yapılışı:

Beyaz ve esmer yengeç etini kırmızıbiberi soğanı kapariyi ve kişnişi bir kaseye alıp üzerine limon kabuğunu ve suyunu ilave edin ve karışması için hafifçe harmanlayın. Damak tadınıza göre birkaç damla Tabasco sosu ekleyip biraz tuz biber serpin.
Roka yapraklarını yıkayıp kağıt havlu
üzerinde kurutun ve dört tabağa
dağıtın. Yağı ve misket limonu suyunu
bir kasede karıştırın. Yengeç salatasını
roka yaprakları üzerine yerleştirip
limon kabuğu şeritleriyle servis edin.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla