Bazlama Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Hamurişi
Pişirme Süresi :5-10 dk
Beslenme Tipi :Vejetaryen
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :8-10
Tarif Malzemeleri
1 paket maya
1 litre su
alabildiği kadar un
1.5 yemek kaşığı tuz
Tarifin Hazırlanışı
Malzemeleri iyice yoğurun ve üzerini sararak mayasının gelmesini bekleyin. Daha sonra tezgaha temiz bir masa örtüsü serin ve mayası gelmiş hamurdan elma büyüklüğünde bezeler alın ve temiz örtüye tüm hamuru beze halinde dizin. Bir yaslıağaç (yani salata tahtasına benzeyen bazlamanın özel tahtası) yardımıyla bezelerini yuvarlak sekil alacak şekilde elinizle yayın. Önceden ısıtılmış tavaya koyun ve pişirin.
Not: Hamurunuzun tavada hava almamasına dikkat edin, aksi taktirde bazlamanız piştiğinde kolaylıkla açılmaz...
alıntı
__________________
.
.
.
.
.
.
. why so serious? |