Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.2013, 16:51   #1 (permalink)
Furkanbsd
Isınan Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kelle Dürüm




• 1 Adet koyun kellesi
• 4 Adet lavaş ekmeği
• 2 Adet domates
• 2 Adet kuru soğan
• Tuz, kekik,kimyon
# 1 Adet koyun kellesi çok iyi haşlanır. (Hazır haşlanmış da satın alınabilir.) soğutulur.
# Bütün etleri ayıklanır ve kendi cinsine göre ayrılır. (yanak, göz, dil, damak gibi)
# Lavaş ekmeği ortadan ikiye kesilir.
# İçine her türden dilimlenmiş parçalar konur, üzerine, halka domates, halka soğan eklenip, tuz, kekik, kimyon serpilir.
# Lavaş ekmeği dürüm şeklinde katlanır, servis yapılır.

Not: Kelle dürüm, "söğüş" adında İzmir'in sokak yemeğidir.

Furkanbsd isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla