Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2013, 02:35   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pastırmalı Ispanaklı Börek Tarifi

Pastırmalı Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler



7 yemek kaşığı margarin
2 paket kabartma tozu
2 çay bardağı su
4 su sardağı un
1 çay bardağı sirke
500 gr ıspanak
150 gr pastırma
1 avuç un
2 adet yumurta

Yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba unu alıp ortasını açalım. margarini eritelim. Eritilen margarini, sirkeyi, suyu ve yumurtaları ilave edelim. Yeterince tuz ekleyip özlü ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika bekletelim. Bu arada böreğin iç malzemesini hazırlayalım. Yıkanmış ıspanak yapraklarının sularını iyice, süzdürerek doğrayalım. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek yaprakları ovuşturup pörsümesini sağlayalım. Ispanakların içine un serpiştirip küçük doğranmış pastırmaları ve peyniri ilave ederek karıştıralım. Hamuru alıp yumurta iriliğinde bezeler kopararak yuvarlayalım. Bezeleri unlu bir zeminde menü yufkası inceliğinde açalım. Bir tarafına ıspanaklı içten bir miktar yerleştirip, yufkanın baş kısmını üzerine kapatalım. Pişerken açılmaması için kenarlarını tırnak uçları ile bastıralım. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın sıvıyağda böreklerimizi arkalı önlü hafifçe kızartalım. Emici bir kağıt üzerine çıkarıp fazla yağını alalım. Böreklerimizi sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet Olsun…



Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla