Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.09.2012, 12:56   #1 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kilo azlığı

Edirne’den “A. A.” rumuzlu okuyucu mektubunda özetle diyor ki:
“Ben 18 yaşındayım. Boyum 163 cm. kilom 42 kg’dır. Kilo almak için her şeyi yaptım. Parazit ilaçları kullandım, kan yapıcı ilaçlar içtim. Ancak faydasını görmedim. Zayıf olmam psikolojik olarak beni etkilemektedir. Kilo alabilmek için ne yapmalıyım. Ayrıca göğüslerim fazla gelişmedi. Nasıl bir yol takip etmeliyim?”
Yaşınıza göre hem boyunuz hem de kilonuz azdır. Boyunuza göre kilonuz da düşük sayılır. Kilonuzun boyunuza göre 55 civarında olması lazımdır. Yaşınıza göre boyunuzun 168-173 cm. civarında bulunması gerekmektedir. Sizin gelişmeniz biraz geri kalmış, kilonuzun az olması, gelişmenizin geri kalması göğüs büyümesinde de olumsuz yönde etkide bulunmuş. Sizin evvela bir dahiliye uzmanına muayene olmanız, herhangi bir hastalığınızın olup olmadığına baktırmanız gerekir. Kansızlık, vitaminsizlik, bağırsak parazitleri yönünden araştırılmanız iyi olur. Eğer herhangi bir hastalık yok ise beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Kilo alınabilmesi için alınan kalori miktarının harcanandan fazla olması gerekir. Et, süt, yumurta gibi proteinli gıdalar, hamur işi ve tatlı gıdalar, kuruyemişler özellikle incir, üzüm, ceviz ve fındık kilo almada oldukça faydalıdır. Düzenli ve devamlı bir diyet uygularsanız, aşırı hareketlerden kaçınırsanız kilo almamanız için hiçbir sebep yoktur. Ayırca psikolojik rahatsızlıklar ve stres de kilo almayı engeller.
Kilo almak için diyet
İstanbul’dan “Yücel” rumuzlu okuyucumuz mektubunda özetle diyor ki:
17 yaşında, 1.76 boyunda, 55 kilo ağırlığındayım. Kilo alabilmem için bir diyet listesi yazabilir misiniz?
Sayın okuyucumuz,
Sabah: 1 bardak şekerli süt, 1 bardak portakal suyu, 1 haşlanmış veya rafadan yumurta. 75 gr. beyaz veya kaşar peyniri, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez veya reçel, 10 adet siyah zeytin, 4 dilim ekmek.
Ara öğün: 1 bardak meyve suyu, 1 dilim kek. Saat 10.30
Öğle: 150 gram ızgara et, 100 gram püre (patates), 1 kase çorba, 1 kase muhallebi, 200 gram yoğurt, 1 kase komposto, meyve, 4 dilim ekmek.
Ara öğün: 1 porsiyon sütlü tatlı. Saat 16.00
Akşam. 1 tabak soslu makarna veya pilav, 1 kase yoğurt, çorba, 5 adet ızgara köfte, 1 tabak sebze yemeği, 1 kase sütlaç, meyve, bol salata (yağlı) 3 dilim ekmek.
Gece: 1 bardak ballı süt, 50 gram peynir. Saat. 1.30 2 dilim ekmek.
Bu diyete uyduğunuz halde kilo alamazsanız hastanemizin diyetisyen uzmanı ile görüşmeniz faydalı olur.

Kilo düşüklüğü
Antalya’dan “Sıska Kalem” rumuzlu okuyucunun sualine cevaptır:

Boy uzamasında genetik, çevresel faktörler ile beslenme önemli rol oynar. Sizin boyunuz yaşınıza göre oldukça iyi sayılır. Üstelik 4-6 yıl daha uzama şansınız vardır. Kilonuz ise azdır. En az 7-8 kilo almanız lazımdır. Kilo alabilmek için alınan kalori miktarının harcanandan fazla olması gerekir. Bunun için kalori değeri yüksek olan incir, fındık, ceviz, kuru üzüm, hamur işi, tatlı gıdaları fazla yemelidir. Kilo almada beslenmenin, boy uzamasında spor yapmanın önemi vardır. Basketbol, voleybol gibi sporlar boy uzatır. Bağırsak parazitleri, kansızlık, sistemik hastalıklar, vitamin eksikliği kilo almayı önler. Beslenmesi iyi olan bir kimse kilo alamıyorsa muhakkak bir dahiliye uzmanına muayene olmalıdır. İyi beslendiği halde kilo alamamak bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu da muayene ve tahliller ile ortaya çıkartılır. Tedavi sonrası kilo almaya başlarsınız.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kilo alma diyeti kilo almak için diyet hakkinda aciklamalar Kilo alma diyeti kilo almak için diyet konusunda bilgiler.

-alıntıdır-

ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla