Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.09.2012, 13:10   #1 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lipodissolve metodu ile yağ eritme

Zayıflama ile giderilemeyen yağlar hiçbir yan etkisi olmayan bir maddenin enjeksiyonu ile eritilebiliyor. Pekçok ülkede uygulanan metod; gözaltı, karın ve göbek yağları, bel ve sırt bölgelerinde uygulanabiliyor.
İğne ile kuyu kazmak diye bir tabir vardır ve yapılan bir işin zorluğunu anlatabilmek için kullanılır. Başta iğne ile yağ eritmek de size bu tabirin içerdiği zorluğu hatırlatabilir. Ama yanılıyorsunuz; çünkü uzmanlar tersini söylüyor. Lipodissolve denen yeni bir metotla bölgesel yağlar Lecithin enjeksiyonu ile kolayca eritiliyor.
Zayıflama ile giderilemeyen yağlar hiçbir yan etkisi olmayan bir maddenin enjeksiyonu ile eritilebiliyor. Dermatolog Dr. Metin Oğuz'dan öğrendiğimiz kadarıyla Lipodissolve veya Lipolysis denilen metot 5 yıldır Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Soyadan elde edilen ve Lecithin de denilen madde, içinde Phophatidylcholin denilen enzimi barındırıyor. Bu madde vücutta hücre zarında da bulunuyor ve yağın vücutta taşınıp karaciğerde yakılmasını sağlıyor. Gıda katkı maddesi, yağ çözücü ve karaciğer koruyucu olan Lecithin kan yağlarının tehlikeli boyutlarda yükselmesinde kolesterole karşı damardan da uygulanıyor. Vücut yapı taşı olan ve gıdalarda da bulunan bu madde yıllardır mezoterapi karışımlarının içinde de kullanılıyordu. Mezoterapinin yavaş sonuç vermesi yeni arayışların denenmesi ile saf Phophatidylcholin enjeksiyonu iyi sonuç verdi. Metot ilk olarak Brezilya'da denendi. Başarılı olunca popülaritesi hızla yayıldı ve daha sonra binlerce kişi üzerinde uygulandı. Avrupa'da uygulanması da çok gecikmedi. Şu anda Amerika ve Avrupa'da açılan kurslara hekimlerden yoğun talep geldiği belirtiliyor. İddalardan biri de metodun hiçbir tehlikesinin olmaması ve kısa sürede sonuç vermesi. Yağ aldırma yöntemi olan 'liposuction'ın operasyondan bir süre sonra kişilerin aynı kiloları yeniden alması neticesinde tekrarı gerektirmesi bilinen bir olay. Sözü edilen metot söylenildiği kadar başarılı ise yakın zamanda kilo sorunu olanlar Lecithin'e koşacak demektir.
Uygulama 'ağrısız' değil!
Lipodissolve vücutta pek çok bölgeye uygulanabiliyor. Göz altı yağ torbacıkları, gıdı, karın ve göbek yağları, bel ve sırt bölgesi, uyluklar ve diz bölgesi gibi. Lipom denilen deri altı yağ topaklarında da kullanılabiliyor. Uygulamanın selülit tedavisine de yeni bir soluk getirdiği düşünülüyor. Uygulama yüzde yüz ağrısız değil; fakat ağrının aşırı olmadığı söyleniyor. Metot uygulanma süreci açısından ayakta tedavi denilen türe giriyor. Diğer bölgesel yağ eritme metotlarına karşı çok daha kısa sürede sonuç vermesi, daha az seans gerektirmesi ve daha ucuza mâl olması bu yeni metodun belli başlı avantajları arasında sayılmakta. 'Liposuction'ın yerini alarak ameliyat ihtiyacını geciktirdiği veya tümden ortadan kaldırdığı ve liposuction uygulaması zor olan bel ve sırt bölgesinde uygulanım kolaylığı sağladığı için de metot oldukça dikkate değer. Muayenehane ve klinik şartlarında anestezi gerekmiyor. Uygulamayı takiben kızarıklık, yanma, kaşıntı ve ödem gelişiyor. Bunlarla baş etmek için ağızdan alınan ağrı kesicilerden başka bir yol yok. Bu belirtiler 2-3 günde geriliyor. Ödemin geçmesini hızlandırmak için korse ya da lenf drenajı gibi tedbirlere de başvurulabiliyor. Sonuçta o ya da bu metot; insanoğlunun kendi başına açtığı bu 'kilo' belasından kurtulması da epey masraf ve mesai gerektiriyor. Gelelim iki hafta sonrasına... Zira şişliklerin inmesi iki haftayı buluyor; ancak hemen akabinde incelme görülüyor. Bölgeye göre seanslar 2-4 hafta ara ile tekrarlanabiliyor. Gıdı gibi ince bölgelerde 1-2 seansta sonuç alınırken, kalça ve göbekte 3-5 seans gerekebiliyor. Metin Oğuz, başarı oranının yüzde seksenden fazla olduğunu söylüyor.

ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla