Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.08.2013, 00:56   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mantarlı Muska Böreği

Mantarlı Muska Böreği

Malzemeler

500 gr. mantar
500 gr. bezelye (2 su bardağı)
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
6 adet yufka
sos için:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt

Üzeri için
yumurta sarısı
çöre otu



Yapılışı

Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Bir tavaya önce mantarı ve tuzu sonra soğanı kavurun. Bezelye ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin üzerine bir kasede çırptığınız yumurta, süt, sıvıyağlı sostan sürün. İkinci yufkayı serin. Tekrar sostan sürün. Dört parmak genişliğinde boydan kesin ve yufkayı ikiye bölün. Yufkanın kenar kısımlarına hazırladığınız mantarlı bezelyeli harçta koyun. Üçgen katlayıp muska şeklini verin. Yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çöre otu serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet Olsun:-)



Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla