Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.08.2013, 14:01   #1 (permalink)
Kuvvetmira
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Köpeğiniz için Uygun Tasma Seçimi

Köpeğiniz için Uygun Tasma Seçimi


köpeğiniz için sağlıklı tasma seçmi-tasma ve kayış seçimi


Tasma ve kayışlar kalite, fiyat ve yararlılıkla ilgili olarak çok çeşitlidir. Genelde naylon, deri veya ipten yapılır. Saç örgüsü ve merdaneden geçirilmiş deri ürünler rahat ve uzun ömürlüdür. Naylon ürünler sağlam, esnek ve daha ucuzdur. Uzayıp kısalan otomatik kayışlar çok pratiktir, köpeğe sıradan kayışlara göre daha özgür bırakır, ama kontrol hala sahibindedir.

8 haftalık yavru ikenden itibaren köpeğinizin tasma giymeye alışmasında büyük yarar vardır. Tasmayı her gün kısa bir süre köpeğinize takmakla başlayın. Kendi başına kalacağı zamanlarda tasmayı çıkartın.

Köpeğinizin kayışla ilk yürüyüşü evinizde yapılmalıdır. Bu şekilde dışarıda yapılacak yürüyüşün daha az stresli olması sağlanır. Kayış daima dışarıda yapılacak eğlenceli bir yürüyüşün sembolü olmalı ve hiçbir zaman cezalandırmak için kullanılmamalıdır.

Tasma takılması

Daima köpeğinizin boynu için doğru uzunlukta tasma kullanın. Tasmanın boynuna düzgün oturduğu ve içine tüylerinin sıkışmadığından emin olun. Tasmayı çok sıkı bağlamayın. Takılmış bir tasmanın altından iki parmağınız geçecek kadar boşluk olmalıdır. Böylece köpeğiniz asıldığında canı acımayacak ama sadece rahatsız olacak, ancak acil bir durumla karşılaştığında da başını tasmadan kendi başına kurtarabilecektir.

Göğüs tasması ve ağızlıklı kayış

Göğüs tasması köpeğiniz yürütülürken korktuğunda veya kuvvetli çektiğinde boynuna basınç gelmemesini sağlar. Hafif bir göğüs tasması küçük ve orta ırk köpekler için uygun iken büyük köpekleri kontrol edebilmek için ağızlıklı kayış düşünülmelidir.

Kayışın ağızlığa köpeğin çenesinin altından bağlandığı bu özel ağızlık, köpek kayışı (ve sizi) öne doğru çektiğinde ağzını kapalı tutmasını sağlar. Sokakta kontrol edilmesi zor büyük köpekler için idealdir.

Tasmayı üzerine isimlik takılı olarak sürekli boynunda bırakın. Köpeğiniz başlangıçta bunu yadırgayabilir, ancak kaybolursa kimliğinin anlaşılması için tasma+isimlik gereklidir. Köpeğinize ve size en uygun tasma, zincir, göğüs tasması ve ağızlığı seçin. Bütün köpekler erken yaşlardan itibaren tasma ve kayışla dolaştırılmaya eğitilmelidir. Greyhound ve Whippet gibi zarif ve uzun boyunlu köpekler için özel geniş tasmalar, Yorkshire Terrier'leri gibi küçük köpekler için ise ince tasmalar uygundur.

__________________
https://t.me/pump_upp
Kuvvetmira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla