Cam Kurabiye Cam Kurabiye
Malzemeler
içindekiler
2 yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
4 su bardağı un
1 paket şeker (küçük bayram şekerleri)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Tarif
hazırlanışı
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasına bir çukur açın ve tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurun.
Tezgaha un serpin ve hamuru 2 cm kalınlığında açın, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verin.
Ortasına bir pencere açın (Şişe ağzı, gazoz kapağı kullanılabilir.) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Şekerleri 2-3 parçaya ayrırarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15.20 dk. pişirin.
15 dk.kadar soğumasını bekleyin. Ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Konu Urahara tarafından (25.08.2013 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.
|