Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.08.2013, 20:40   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Göz Kaymasının Nedenleri Nelerdir?

Göz Kaymasının Nedenleri Nelerdir ?


Gözler birbirlerine göre paralel olarak hareket eden bir organdır. Göz kayması gözlerin birbirlerine göre paralel hareket etmemesi sonucunda meydana gelen hastalığa verilen isimdir. Göz kayması rahatsızlığı bazen tek gözde meydana geldiği gibi bazı durumlarda her iki gözde de meydana gelebilmektedir. Göz kayması rahatsızlığında her iki gözün aynı objeye odaklanması mümkün değildir. Bir göz objeye odaklanırken diğer göz başka bir objeye odaklanır. Tıp dünyasında da bu durum göz kayması olarak nitelendirilir.
Gözlerde meydana gelen kaymanın birçok nedeni olabilmektedir. göz kayması vakalarında incelendiğinde en önemli sebebin genetik sebepler olduğu anlaşılmıştır. Göz kayması vakalarının büyük kısmı kişi doğduğu anda başlar. Küçük yaşlardaki çocuklarda durumu teşhis etmek zor olduğundan ancak çocuk 3-4 yaşlarına geldiği zaman gözdeki kaymaların farkına varılabilir.
Göz kayması konusunda açıklama yapan uzmanlar annelerin hamilelik esnasında kullandıkları ilaçların göz kaymasına en çok neden olan şeylerden biri olduğunu dile getirmişlerdir. Ayrıca Hamilelik esnasında girilen ultrasonlar da bebeğinde gözlerinde kayma olmasına neden olabilir.
Göz Kayması
Eğer doğum esnasında gözde kayma meydana gelmemiş ise bu hastalığın ileride yaşanmayacağı anlamına gelmez. Özellikle geçirilen havaleler ve travmalar da göz kayması rahatsızlığının oluşmasına neden olabilir. Hastalığın ilerleyen dönemlerde tedavisi bir hayli zordur. Bu yüzden hastalık fark edildiği andan itibaren tedavi girişimleri başlamalıdır.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla