Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.09.2012, 22:05   #3 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: South Beach Diyet Programı

Anladığımız gibi obesite arkasındaki denge oldukça basit: Yediğiniz şeker ve nişasta ne kadar hızlı kan dolaşımına tarafından emilir ve işlenirse o kadar çabuk kilo alırsınız.

Böylelikle, vücudunuzun karbonhidratı sindirme işlevinin hızı diyetiniz için kötü olur ama yavaşlatması ise iyidir. Sindirim, midenizin yiyecek bileşenlerini parçalama işlevidir; yiyecek miktarınızın uzun sürede parçalanma işlevi,insanların kilo vermesi için yararlıdır.


Yiyecekleri çiğnemeden önce sindirim işlevinin başladığını bilmenizin oldukça önemli olduğunu unutmayın. Aslında, siz yiyeceği hazırlamaya başladığınızda bu işlev de başlar. Mesala, Çiğ brokoli kütür kütür, sert, soğuk ve fiberli besleyici bir besindir. Bu yiyeceği yerseniz mideniz karbonhidratları alabilmek için gerçekten çalışmaya başlar. Bu, iyi bir fikirdir. Tabiî ki, kokteyl partilerin dışında hemen hemen hiç çiğ brokoli yemeyiz. Brokoliyi çiğ yıkadığımızda brokolinin dış kısımlarını atarız ve iyice yumuşayana kadar haşlarız; daha sonra onu keseriz.


Ayrıca, bu midenizin yiyecekleri sindirmesine yakın bir işlevdir. Kasların bileşeni, etkili mide suyu ve asitler üretmesine rağmen mideniz fiziksel olarak yiyecekleri kısmen parçalayacak. Midenizde olsa da olmasa da yediğiniz brokoli çok önemli bir sebzedir.


Bu tarz yiyecekler sindirim isteminin daha erken çalışmasını sağlar. Aslında, yiyeceklerin süper market deki raflarda yerleri almadan sindirim sistemi çalımlaya başlar. Bir dilim somun ekmeyi yemeyi düşünebilirsiniz. İlk olarak, kepek ve fiberden soyulmuş buğdayda ve daha sonra ise en beyaz olan un da toz haline getirilir. Hafifçe pişirilir. Ve tabiî ki mideniz çabucak onu parçalar. Bir dilim beyaz ekmek, kâseden bir çay kaşığıyla şeker yemenizle kan dolaşımınıza karışır. Marie Antoinette, kekin bu işlevi olmadığını ama bu ekmekle aralarında çok daha büyük bir farkın olmadığını söylüyor.



Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla