Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.08.2013, 15:23   #1 (permalink)
Urahara
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği



Zeytinyağlı bamya malzemeleri


  • 1 kg bamya
  • 4 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 3-4 domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Tuz
Hilton İstanbul Mutfak şefi Durmuş Şen, bir Osmanlı yemeği olan Mutancana ve Mevlevi Pilavı tarifini paylaşıyor

Zeytinyağlı bamya hazırlanışı

Zeytinyağlı bamya: Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Sarımsakları ezin, soğanları kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Bamyaları ilave edin. Sıcak su ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Bamyalar hafif yumuşayınca limon suyu ve tozşeker ilave edin. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Zeytinyağlı bamya artık hazır, afiyet olsun.


Konu EbruLi tarafından (27.09.2015 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir.
Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla