Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.09.2012, 18:33   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart OKAN ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Türü: Vakıf
Kuruluş Tarihi: 1999
Telefon: 0 216 677 16 30
Faks: 0 216 677 16 47
Internet: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Adres:Akfırat Beldesi, Formula 1 Yanı, 34959 Tuzla / İSTANBUL
Öğrenim Dili: İngilizce-Türkçe
Barınma:2006-2007 akademik yılından itibaren Okan Üniversitesi Akfırat kampusü içerisinde bulunan öğrenci yurtlarımız, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yaklaşık 550 öğrencimize hizmet vermektedir.
En son teknolojik imkanlarla donatılmış olan yurtlarımızda öğrencilerimize 1-2-4 kişilik odalarda barınma imkanı sunulmaktadır..
Yurt odalarının içerisinde banyo, buzdolabı, elbise dolapları, kablolu ve kablosuz internet alt yapısı, telefon, televizyon bağlantı olanakları bulunmaktadır
Bu imkanların yanı sıra yurt içerisinde etüt odaları, çamaşırhane ve ütü odaları da mevcuttur.
Yurt binası içerisinde öğrencilerimize 24 saat hizmet veren doktorumuz, hemşiremiz bulunmakta ve ambulans hizmetleri yer almaktadır.
Yurtlarımıza üniversitemize kayıtlı her öğrenci başvuru yapabilmektedir. Yurt Yönetim Kurulu tarafından yapılan yerleştirmede İstanbul dışında ikamet eden öğrencilerimize öncelik tanınmaktadır.

Burs:
YÖK Bursları
  • İlk 5 tercihine Okan Üniversitesi’nin ücretli programlarını yazan ve yerleşen öğrencilere
    %25 Destek Bursu
  • ÖSS Kılavuzunda yer alan ve 7 yıl boyunca koşulsuz devam eden %100, %50 ve çeşitli bölümlerimizde %25 olan öğrenim bursları
Mütevelli Heyeti Bursları
  • ÖSS’de her puan türü için ayrı olmak üzere ilk 1000’e giren ve üniversitemizi tercih eden öğrencilere öğrenim bursunun yanı sıra aşağıda belirtilen miktarlarda destek bursu verilmektedir.
    • İlk 100’e giren öğrencilere 9 ay boyunca 500 YTL
    • 101-500’e giren öğrencilere 9 ay boyunca 400 YTL
    • 501-1000’e giren öğrencilere 9 ay süreyle 300 YTL
  • Milli sporculara %100 öğrenim bursu
  • Üç engelli öğrenciye %100 öğrenim bursu
  • Üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanan eğitimcilere ya da bunların eş ve çocuklarına lisans ve lisansüstü öğrenim ücretlerinde %10 destek bursu
  • IB programında not ortalaması 33-39 olan öğrencilere %50, not ortalaması 40 ve üstü olan öğrencilere %80 eğitim bursu
  • Üniversitemiz öğrencilerine, öğrenim ücretlerinin %50’sine kadar indirim sağlayan başarı ve destek bursu
  • Üniversitemiz öğrencilerine başarı ve ihtiyaç durumları göz önünde bulundurularak servis ve yemek bursları
Genel Bilgi:Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden Okan Üniversitesi, Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuş, eğitim-öğretime ise 2003-2004 akademik yılında başlamıştır. Hızla büyüyen Üniversite, 2006-2007 öğretim yılından itibaren yeni ve modern Akfırat kampüsüne yerleşmiştir.
"İş Yaşamına En Yakın Üniversite" sloganıyla hareket eden Okan Üniversitesi alanlarında uzman akademik kadrosuyla, eğitime çağdaş yaklaşımıyla, birinci sınıftan itibaren öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, uygulamaya dönük çalışmalarıyla teori ve pratiği bir araya getirmektedir. 2006-2007 öğretim yılında ilk mezunlarının veren üniversite, bu iddiasını kanıtlamıştır. Mezunların hepsi işe yerleşmiştir.
Eğitim ile iş dünyası arasında köprü oluşturmayı hedefleyen Okan Üniversitesi, öğrencilerinin birinci sınıftan başlayarak İş Yaşamına Hazırlık Programı kapsamında işletmelerde görev almalarını sağlamaktadır. Böylece öğrenciler iş yaşamını tanımakta, teori ile pratik arasında ilişki kurarak bilgi ve becerilerini artırmanın yanı sıra motivasyon da kazanmaktadırlar. İş Yaşamına Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilmekte ve mezun olduklarında diplomalarına iş tecrübesine ilişkin sertifikalar da eklenmektedir.
Okan Üniversitesi'nin DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Türk Avrasya İş Konseyleri, Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Derneği, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Birliği, Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, Türk Kızılayı, Festo San. Tic. A.Ş., Akfırat Belediyesi gibi iş hayatına yönelik kurumlarla ve Pekin Kültür ve Dil Üniversitesi, Murray State University, Anadolu Üniversitesi gibi eğitim kurumlarıyla ile işbirliği protokolleri vardır.
Çağdaş mimarisiyle öne çıkan Akfırat kampüsü, modern bir üniversitenin sahip olması gereken tüm özelliklere sahiptir. Akfırat kampüsü öğrencilerin en verimli şekilde eğitim almalarını sağlayacak modern derslikler, bilgisayar ve teknik laboratuarlar, kütüphane, konferans salonları, spor merkezleri, kafeterya ve restoranlarla donatılmıştır.
Kampüs, Sabiha Gökçen Havaalanı'na, F1 Pisti'ne yakınlığıyla da farklı imkanlar sunmaktadır. 2008 yılında faaliyete geçen Sosyal Merkez'de, cep sineması, sauna, kafeteryalar, kokteyl salonu, alış veriş merkezi, kulüp odaları bulunmaktadır. Ayrıca 400 kişilik spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol, voleybol, futbol sahalarının bulunduğu Spor Merkezi de öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için tasarlanmıştır.
Okan Üniversitesi'nde bayan ve erkek öğrenciler için yurtlar mevcuttur. Yurtlarda, etüt odaları, yemek salonu, kafeterya ve temizlik servisi, çamaşırhane, gece - gündüz yurt güvenliğini sağlayan güvenlik ekibi, sürekli doktor bulunan reviri, kablolu ve kablosuz internet sistemi bulunmaktadır.
Rektörün Adaylara Mesajı:Okan Üniversitesi iş yaşamına yakın, onun sorunlarını araştıran, onun aradığı insan gücünü yetiştiren, öğrencilerini okurken iş yaşamına hazırlayan bir üniversite.
Şu anda eğitimi yapılan programlar küreselleşen dünyadaki gelişmeler, Türkiye’nin içinde bulunduğu stratejik konum dikkate alınarak özenle seçilmiştir. İnanılmaz rakamlara ulaşan dünya ticaret hacminin gerektirdiği uluslar arası ticaret, uluslar arası lojistik, İngilizce bankacılık ve finansman gibi bölümler ilk açılan bölümler arasındadır. Bu hızlı gelişmenin gerektirdiği dil ihtiyacını karşılayacak mütercim tercümanlık programları açılmıştır. Bunlardan Rusça ve Çince programlar Türkiye’de sadece Okan Üniversitesinde bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz birinci sınıftan başlayarak iş yaşamına hazırlık programıyla işletmelerde görevlendirilmektedir. Böylece iş yaşamını tanımakta okuduklarıyla gördükleri arasındaki ilişki kurarak motivasyon kazanmaktadır. Kendilerine sertifika verilmektedir. Böylece mezun olduklarında diplomalarına iş tecrübesine ilişkin bir sertifika eklenmektedir.
Ayrıca turizm ve otelcilik gibi bazı bölümlerde öğrencilerimiz ilerde iş ararken istenilen bazı uluslar arası sertifikaları okurken elde ederek zaman kazanmaktadırlar.
Okan Üniversitesi bazıları İngilizce, diğerleri de İngilizce destekli Türkçe programlarıyla, uluslar arası ilişkileri güçlü, öğrencileri iç ve dış rekabete hazır bir dünya üniversitesi olma hedefindedir.
Üniversitemizin çok güçlü bir öğretim kadrosu bulunmaktadır. Öğretim elemanlarının önemli bir bölümü öğretimlerinin bir bölümünü yurt dışında yapmış dünyayı tanıyan akademisyenlerden oluşmaktadır.
Okan Üniversitesi olarak çağdaş bir üniversitenin önemli bir unsuru olan bir kampüse sahip olduğumuz için şanslıyız. Akfırat kampüsü Sabiha Gökçen Havalimanına çok yakın, uluslar arası yarışların olduğu Formula1’e komşu, alt yapısı çok elverişli bir yerdir. Konforlu yurt binaları, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, kondisyon, sauna, masaj üniteleri olan spor merkezi ve çeşitli konferans ve sinema salonu, oyun salonu, alışveriş merkezi olan Yaşam Merkezi tenis kortları , açık hava basket ve futbol sahaları ile Okan Üniversitesi hiçbir vakıf üniversitesinde olmayan olanağa sahip bulunmaktadır.
Öğrencilerimizi çeşitli burslarla destekliyoruz. 2008-2009 öğretim yılından itibaren %80 dolayında bir burslu öğrenci kitlesine ulaşacağız. Yine gelecek öğretim yılından başlayarak Türkiye’de sadece iki üniversitede uygulanan bölümsüz sisteme geçiyoruz. Öğrencilerimiz okumak istedikleri bölümü sağlıklı bir biçimde belirleyebilmek için bir yıl daha kazanmış olacaklar. Ayrıca %50’lere varan başarı bursu veriyoruz. İlk 100, 500 ve 1000’e giren öğrencilere ayrıca mezun oluncaya kadar her ay başarı destek bursu verilmektedir. Milli sporcular, engelliler ve eğitimciler için özel burslar bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz yandal ve çift anadal yapma ve yaz okulu olanaklarına sahiptirler. Çeşitli bölümlerde İngilizce yanında Rusça, Çince, almanca gibi ikinci dil öğrenme olanağı bulunmakta. Atatürkçü Düşünce, girişimcilik, ticaret, drama, halk oyunları, spor gibi çeşitli dallarda yeteneklerini geliştirebilmektedirler.
Okan Üniversitesi güçlü akademik ve idari kadrosuyla ve birbirinden nitelikli öğrencileriyle çağdaş bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla