Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.08.2013, 15:19   #2 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin neden

Göz seğirmesi, göz kapağı tikleri ve kasılmaları oldukça yaygındır. Genelde gözlerden birinin alt kapağında görülür, ama üst göz kapağı da seğirebilir. Pek çok göz seğirmesi anlıktır. Kısa bir süre olur ve biter, ama haftalarca, hatta aylarca sürenleri bile vardır.Göz seğirmesine bir çözüm bulabilmemiz için, bu sinir bozucu sorunun esas sebebini belirlememiz gerekiyor. Doktor dilinde miyokimi (adele seğirmesi) denen, gözde oluşan ve dalgalanan bu kas kasılmalarının sebepleri şunlar olabilir:Stres
Yorgunluk
Göz yorgunluğu
Alkol
Göz kuruluğu
Dengesiz beslenme
Alerjiler
Kafein
Bir anlık göz kapağı seğirmesi genellikle iyi huyludur, durumun ciddi olmadığı veya tıbbi bir sorunun işareti olmadığı anlamına gelir.

Buna rağmen, bu tarz bir göz kapağı seğirmesinin tedavisi bile zor olabilir. Göz seğirmesini durdurmanın tek yolu, sorunun sebebi bulmak ve tedavi etmek olabilir.
Göz seğirmesinin daha ciddi örneklerine, azblefarospazm ve orofasiyel diskinezi gibi nörolojik durumlar neden olmaktadır. Bu durumlar çok nadir yaşanır ve yaşandığında da bir göz doktoru tarafından teşhis edilip tedavi edilmelidir.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla